Учени от Института Сок в Калифорния предупреждават, че храненето след

...
Учени от Института Сок в Калифорния предупреждават, че храненето след
Коментари Харесай

Ето защо не трябва да хапвате след 18 часа

Учени от Института Сок в Калифорния предизвестяват, че храненето след 18 ч. е нездравословно за здравето, тъй като храносмилателната ни система става по-малко дейна в по-късните часове на деня, написа в. "Дейли мейл ".
Хората от много време са "проектирани " да следват характерни циркадни ритми, акцентира екипът на доктор Сачин Панда. Храносмилателната ни система не прави изключение и тя е настроена най-ефективно, когато се натоварва преди 18 ч.
Тогава е най-хубаво отделянето на слюнка и на стомашните сокове, чревните контракции са по-силни и сме по-чувствителни към хормона инсулин, който се оправя с глюкозата от кръвообращението ни. Това завещание е кодирано в гените ни. Но след изобретяването на електрическото осветяване, естествените ни циркадни ритми са претърпели забележителна смяна. Хората към този момент рядко вечерят преди залез слънце, а нощта се удължава неимоверно. Късните храонения са свързани с риск за сърцето и развиването на диабет от вид 2.
Калифорнийските учени осъществили опити с две групи лабораторни мишки. И двете били подложени на хранителен режим, богат на захари и мазнини. Но едната група имала денонощен достъп до храната в продължение на цяла седмица, до момента в който на другата тя се предложила в стеснен "прозорец ", съвпадащ с дневното осветяване.
Мишките, които се хранели "на стомах " през цялото денонощие, бързо качили неприятния холестерол и развили диабет от вид 2. Ограничената във времето група останала със относително обикновено тегло и в положително здраве. При това и двете групи консумирали идентичен брой калории.
При мишките с стеснен режим бил следена и ремисия от диабет вид 2, в случай че те са имали признаци за това заболяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР