Учени от Харвардския университет в САЩ откриха закуската, която способства

...
Учени от Харвардския университет в САЩ откриха закуската, която способства
Коментари Харесай

Това е идеалната закуска против стрес!

Учени от Харвардския университет в Съединени американски щати откриха закуската, която способства за понижаване равнищата на стрес и в това време се продава на изцяло налична цена, предава "Дарик ", базирайки се на международни медии.
В опита са взели участие три групи доброволци, които в продължение на един месец са консумирали разнообразни артикули на закуска. Първата група е закусвала яйца, втората - едри овесени ядки, а третата - овесена каша полуфабрикат. В края на проучването станало ясно, че най-добре са се справили със напрежението доброволците, които всеки ден са изяждали по едно или две яйца.
Предимствата на бананите варират според от цвета на кората
Най-малко стресоустойчиви са се оказали тези от участниците в опита, които да похапвали инстантна овесена каша. Причината е внезапното повишение на кръвната захар и последващият бърз спад след потреблението на този артикул. В сходни случаи организмът създава хормона на напрежението кортизол, което може да аргументи признаци на под паника офанзиви - боязън, уязвимост и студена пот.
Според учените за резултатна битка със напрежението за закуска е добре да се хапва омлет с карфиол или броколи. След това е хубаво да се изпие чаша сок от тиква или да се изядат шепа тиквени семки. Последните са добър източник на магнезий и оказват помощ да овладеем възприятието на тревога.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР