Учени от Харвардския университет са описали технология за използване на

...
Учени от Харвардския университет са описали технология за използване на
Коментари Харесай

Нова технология обещава изграждане на „живи“ домове

Учени от Харвардския университет са описали технология за потребление на живи мастила при строителството на къщи. Изследването е оповестено в изданието.

Специалистите от Харвардския университет и Харвардската здравна школа са основали нов вид живи мастила, които могат да се употребяват за щемпел на строителни материали. В вероятност има опция за създаване на здания, стени и всевъзможни връзки, което ще се възвръщат независимо. В този случай се изключва нуждата от ремонт.
Имплантираха напечатано на 3D принтер око за първи път в света
За първи път в света е извършена интервенция по присаждане на очна протеза, напечатана на 3D-принтер, оповестява Mail Online. Пациентът е 4...

Изследователите описват, че инженери микробиолози няколко години са работили над основаването на живи материали, годни за строителство на сгради. Най-сложно в този развой било да се направи по този начин, че получените материали да съхраняват обемна конструкция. Проблемът бил решен, когато микробиолозите изолирали строително мастило с използването на Ешерихия коли (Escherichia coli).

На финалния етап експертите взели живи нановлакна и ги свързали със смола, която може да се употребява в 3D принтери. Също по този начин учените приложили противораковото средство азурин и токсинът Бисфенол А.

Изследователите считат, че получените мастила могат да се употребяват за направа на материали за строителство на къщи. Благодарение на тяхната конструкция нановлакната могат да се самовъзстановяват и да се отстраняват повредите по стените на бъдещия дом и други връзки. Също по този начин учените означават, че в вероятност сходни здания могат да се построяват и при колонизирането на Марс.

 
Българска компания създава 3D технология за решение на казуса с женското неплодородие (ВИДЕО)
Спас Керимов е единствено на 28 години, само че от 2016 година оглавява новаторска компания, занимаваща се с 3D биопринтиране на човешки тъкани. Фирма...

Още от ТЕХНОЛОГИИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР