Учени от Харвардския медицински институт установиха, че прекалената невронна активност,

...
Учени от Харвардския медицински институт установиха, че прекалената невронна активност,
Коментари Харесай

Специалисти откриха нов признак за преждевременна смърт

Учени от Харвардския медицински институт откриха, че прекомерната невронна интензивност, която е обвързвана с деменция и епилепсия, играе роля в процеса на стареене и способства за къса дълготрайност на живота, заяви Юрик алърт, съобщи Българска телеграфна агенция.

Били оценени гени в мозъчни тъкани на хора, които умрели на възраст сред 60 и 100 години. Оказало се, че у доживелите до дълбока напреднала възраст хора се следи по-малка интензивност на гени, свързани с нервна възбуденост, в сравнение с у умрелите на 60-80-годишна възраст. Генната интензивност била избрана въз основа на количеството транскрипти - РНК молекули, които се синтезират при експресията на гени.

Допълнителни опити с нематоди и генномодифицирани мишки и анализът на мозъчни тъкани на столетници посочили причинно-следствена връзка сред промените при нервна възбуденост и продължителността на живота.

При това основна роля играе протеинът REST, който потиска прекомерната невронна интензивност. Блокирането му усилва риска от гибел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР