Учени от Федералната медико-биологична агенция на Русия идентифицираха нови мутации

Учени от Федералната медико-биологична агенция на Русия идентифицираха нови мутации ...

Учени изолираха мутации на коронавируса, снижаващи ефективността на ваксините

Учени от Федералната медико-биологична агенция на Русия идентифицираха нови мутации на . Според експерти те могат да намалят ефективността на терапевтичните и профилактичните лекарства, включително ваксините, съобщи ТАСС.

"Учените от ФМБА в Русия идентифицираха нови линии на вируса SARS-CoV-2. Появата на нови генетични линии SARS-CoV-2, носещи мутации в променливите региони на генома на вируса, разположени предимно в S-протеиновия ген и особено в неговия рецепторен домейн, може да промени биологичните свойства на вируса и клиничните прояви на инфекцията, както и да намали ефективността на терапевтичните и профилактични лекарства, включително ваксини, разработени и тествани срещу поранни варианти на SARS-CoV-2", се казва в съобщението на ФМБА.

Песков обясни защо се влоши ситуацията с коронавируса в Русия Песков обясни защо се влоши ситуацията с коронавируса в Русия
Ниските нива на ваксинация срещу коронавируса, пълният нихилизъм на гражданите във връзка с ограниченията и коварността на самата инфек...

Учените уточняват, че през третата седмица от юни индийският щам на коронавируса в Москва е установен в 87 процента от случаите. През втората седмица от юни този показател е бил 55,7 процента, а в началото на месеца - 35 процента. ФМБА извършва молекулярно-генетично изследване на циркулацията на COVID-19 в Русия от март 2020 г.

Източник: actualno.com