Учени от Федералната медико-биологична агенция (ФМБА) на Русия идентифицираха нови

...
Учени от Федералната медико-биологична агенция (ФМБА) на Русия идентифицираха нови
Коментари Харесай

Руски учени изолираха нови мутации на COVID-19, снижаващи ефективността на ваксините

Учени от Федералната медико-биологична организация (ФМБА) на Русия идентифицираха нови разновидности на ковид, които могат да понижат успеваемостта на лечебните и профилактичните медикаменти, в това число имунизациите, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Учените от ФМБА в Русия идентифицираха нови линии на вируса SARS-CoV-2. Появата на нови генетични линии SARS-CoV-2, носещи разновидности в променливите райони на генома на вируса, ситуирани най-вече в S-протеиновия ген и изключително в неговия рецепторен домейн, може да промени биологичните свойства на вируса и клиничните прояви на инфекцията, както и да понижи успеваемостта на лечебните и профилактични медикаменти, в това число ваксини, създадени и тествани против по-ранни разновидности на SARS-CoV-2 ", се споделя в известието на ФМБА.

ФМБА прецизира също, че през третата седмица от юни индийският вариант на ковид в Москва е открит в 87 % от случаите. През втората седмица от юни този индикатор е бил 55,7 %, а при започване на месеца - 35 %.

ФМБА прави молекулярно-генетично проучване на циркулацията на новия ковид в Русия от март 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР