Учени от държавния университет на американския щат Айова посочиха броя

...
Учени от държавния университет на американския щат Айова посочиха броя
Коментари Харесай

7000 крачки на ден намаляват риска от хипертония

Учени от държавния университет на американския щат Айова показаха броя на крачките дневно, които възрастните хора би трябвало да подхващат, с цел да понижат риска от хипертония. Резултатите от изследването са оповестени в Journal of Cardiovascular Development and Disease. Предишни изследванияха откриха, че упражненията могат да имат забележителен резултат върху кръвното налягане при възрастни, намалявайки го доста. Сега създателите се заемат да дефинират тъкмо какъв брой извършения са нужни за намаление на кръвното налягане при по-възрастни хора с хипертония. За да създадат това, те набраха 21 души на възраст от 68 до 78 години, които са били помолени да носят крачкомер, да мерят кръвното си налягане с уред за кръвно налягане и да водят ежедневни записи за броя на крачките, които са създали. Преди да стартира наблюдението, те са извървявали приблизително към по 4000 крачки дневно. Експертите пресметнаха, че би било задоволително да се прибавят още по 3000 крачки към дневната стратегия на субектите. Общо участниците направиха по 7000 крачки дневно.


В края на изследването систоличното и диастоличното кръвно налягане на участниците са спаднали надлежно със седем и четири точки. Това е равно на същото равнище на понижение, следено при антихипертензивните медикаменти. Екипът акцентира, че скоростта или непрекъснатостта на вървене не са изключително значими, само че общото увеличение на броя на крачките е доста по-важно.

През септември 2023 година откриватели от университета в Ювяскюла, Финландия, откриха, че ниските равнища на физическа интензивност при подрастващите покачват риска от сърдечно-съдови болести, в това число хипертония. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg