Учени от Австралия и Люксембург може би са определили причината

...
Учени от Австралия и Люксембург може би са определили причината
Коментари Харесай

Неврологичните симптоми на дългия COVID поразително приличат на тези при болестите на Алцхаймер и Паркинсон

Учени от Австралия и Люксембург може би са определили повода за неврологичните резултати на дългия Коронавирус, в това число на положението, известно като "мозъчна мъгла ", заяви електронното издание на "Джерузалем пост ".

Симптомите на инфекцията COVID-19, която е заболяване на дихателната система, всекидневно не престават не повече от две седмици. Около 30 на 100 от хората с COVID-19 изпитват признаци повече от два или три месеца след заразяване с новия ковид. За проявленията и лекуването на дългия Коронавирус към момента се знае малко, отбелязва изданието.

Повече от две години и половина от началото на пандемията, учените стартират да конкретизират латентните резултати на болестта. Сред тях са и неврологични признаци, за които се счита, че са породени от въздействието на вируса върху централната нервна система.

Изследване на експерти от Технологичния университет Суинбърн и университета Ла Троб от Мелбърн и от университета на Люксембург, оповестено в сп. "Нейчър ", открива поразително подобие в неврологичния резултат на дългия Коронавирус със признаците на невродегенеративните болести. Изследователите са следили струпване на протеинови фрагменти от вируса SARS-CoV-2, които оформят токсични бучки в мозъка, сходни на тези при пациенти с заболяванията на Алцхаймер или Паркинсон.

Изследването демонстрира, че тези плаки са мощно токсични за мозъчните кафези. "Ако следващи проучвания потвърдят, че обединенията от тези амилоиди предизвикват дългия Коронавирус, то антиамилоидните медикаменти, създадени за лекуване на Алцхаймер, ще може да се употребяват за неврологичните признаци на дълъг Коронавирус ", сподели доктор Мирън Чарнли от Технологичния университет Суинбърн.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР