Учени от Австралия фиксираха необичайни радиосигнали. Няколко кратки радиосъобщения са

...
Учени от Австралия фиксираха необичайни радиосигнали. Няколко кратки радиосъобщения са
Коментари Харесай

Учените уловиха тайнствени радиосигнали от космоса

Учени от Австралия фиксираха необикновени радиосигнали. Няколко къси радиосъобщения са регистрирани в космоса. Данните за наблюденията са показани в „ Astrophysical Journal Letters “.
От университета „ Къртин “ удостоверяват, че мистериозните сигнали са получени посредством австралийския радиочестотен интерферометър Australian SKA Pathfinder (ASKAP). Телескопът Murchison Widefield Array (MWA) е сканирал при ниски честоти и по тази причина не е могъл да ги улови. Според учените и двете устройства са били ориентирани по едно и също време в една и съща област на небето, стобщава 24СМИ, представени от БГНЕС.
Експерти допускат, че MWA не е фиксирал сигналите, защото те или са били блокирани по пътя към нашата планета, или при ниски честоти източниците на това събитие не излъчват сила.
За пръв път феноменът е уловен през 2007 година от представители на научната общественост. В бъдеще резултатите от проучванията ще бъдат употребявани в разнообразни области на астрономията.
" Много е значимо да установим произхода на тайнствените сигнали на радиоизлъчване отвън нашата вселена ", твърди доктор Маккуорт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР