Учени направиха милиони от фъстъченото масло и обявиха, че кетчупът

...
Учени направиха милиони от фъстъченото масло и обявиха, че кетчупът
Коментари Харесай

Диетолозите никога не биха консумирали тези 9 храни

Учени направиха милиони от фъстъченото масло и оповестиха, че кетчупът е не просто сос, а патентовано средство за облекчение на разстройството. Има толкоз неща, които не знаем за храната.
Ето няколко храни, които експертите по хранене не биха консумирали:
 10 аргументи за какво азиатците са толкоз слаби 10 аргументи за какво азиатците са толкоз слаби
Според статистически данни азиатците са най-слабите хора на Земята. " Това е генетично ", ще кажете вие. Но е единствено частично правилно: традици...
1. Овесени блокчета
Овесените блокчета се асоциират със здравословния метод на живот и се продават като потребна храна за хората, които желаят да отслабнат Но, съгласно експертите, те са спънка по пътя към мечтаното тегло, тъй като съдържат доста захар, сол и наситени мазнини. Като цяло, няма разлика дали консумирате десертно или овесено блокче, еднообразно нездравословни са.
2. Пълнозърнест самун
Пълнозърнестият пшеничен самун се прави от тънко смлени зърна, което му придава прелестен кафяв цвят. Смята се, че е измежду най-здравословните типове самун, тъй като е богат на фибри, които ни карат да се усещаме сити за по-дълго. Но, съгласно диетолозите, хлябът от магазините е богат на консерванти и добавени сол и захар. Домашният самун е потребна опция.
3. Продукти с етикет „ без захар “ или „ без мазнини “
 Яйчена диета за супер резултати Яйчена диета за супер резултати
Диета - това е строго избран хранителен режим, който има за цел да поправя тежестта или е нужда, обвързвана с подобряването на...
Думите „ без захар “ и „ без мазнини “ притеглят купувачите, които са на диета, само че те са надалеч от потребната храна. Продуктите без захар и лой са и „ без усет “, заради което производителите прибавят доста изкуствени химикали и подобрители, които вредят на диетата и здравето.
4. Обработено месо
Обработеното месо съдържа нездравословни добавки, които го вършат по-вкусно и трайно. Сред тези храни са бекон, салами, консервирано месо. Изненадващо, само че каймата също се смята за обработено месо, тъй като също съдържа консерванти.
5. Оризови сладкиши
Оризовият сладкиш е много изкушаващ, тъй като не съдържа нищо. Няма мазнини, захар, фибри, минерал и калории. Но диетолозите в никакъв случай не биха го консумирали, тъй като се трансформира в захар съвсем незабавно, откакто постъпи в храносмилателната система. Гликемичният показател доближава 82, до момента в който на чистата захар е 100, а на топка сладолед е 66.

6. Оцветени храни
Хранителните бои се употребяват освен в сладкарството, само че и при някои марки консервирана храна, пушена сьомга и салатени сосове. Децата са най-големите потребители на изкуствено оцветена храна, което усилва риска от синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност. Сред другите нездравословни последици са депресията и смяна на настроението.
 Какво се случва с тялото ни, в случай че всяка заран ядем яйца? Какво се случва с тялото ни, в случай че всяка заран ядем яйца?
Пържените или варени яйца са желан вид за питателна закуска. Но потребно ли е всекидневно да ги включваме в първото си хранене з...
7. Фъстъчено масло
Докато истинското фъстъчено масло съдържа доста потребни съставки, това, което се продава в множеството магазини, е по-скоро нездравословно. То съдържа добавки като транс мазнини, зеленчуково олио и захар. Ако обичате фъстъчено масло, купувайте го единствено от профилирани магазини, а не от супермаркета.

8. Компоти
Много компании употребяват сиропа като консервант, което е извънредно нездравословно. Сиропът съдържа прекомерно доста захар, което понижава хранителната стойност на плодовете. Препоръчва се да избираме плодове, които са консервирани в личен сок, с цел да понижим захарното наличие.
9. Мюсли
Макар мюслито се смята за потребна храна, диетолозите не биха го консумирали. Защото тази храна е мощно обработена и съдържа захар и обработени въглехидрати. Ако започнете деня си с мюсли, повишавате равнището на кръвната захар, което след това бързо пада, а вие още веднъж посягате към идната порция и по този начин преяждате. Здравословна опция са пълнозърнестите и необработени овесени ядки.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР