Учебни заведения и ресторанти се включват в благотворителната инициатива на

...
Учебни заведения и ресторанти се включват в благотворителната инициатива на
Коментари Харесай

“Да споделим Никулден” - фестивал с благотворителен базар на 4 декември в Grand Mall

Учебни заведения и заведения за хранене се включват в благотворителната самодейност на Варненската туристическа камара, Община Варна, Българската асоциация за кулинарна просвета и Grand Mal в поддръжка на Дом за остарели хора “Гергана ”.

10-ият юбилеен кулинарен фестивал “Да споделим Никулден ” с благотворителен базар за пръв път ще се организира в Grand Mall.

На 4 декември от 11:00 до 14:00 на равнище 2 в най-големия търговски център във Варна ще разположат своите щандове, заредени с кулинарни изкушения, възпитаници, студенти и ресторантьори.

Събитието се провежда от Варненската туристическа камара с поддръжката на Община Варна, Българската асоциация за кулинарна просвета и Grand Mall. Организаторите се стремят с този фестивал да затвърдят връзката сред образованието по специалностите в туризма и практиката и да оказват помощ за издигането на имиджа на специалността готвач.

Участниците ще се показват в две групи - образователни заведения и заведения за хранене, и три категории - предястие, главно ядене, десерт.

8 образователни заведения се включват във фестивала - междинни учебни заведения от градовете Варна, Провадия, Игнатиево, Долни чифлик и село Синдел, като и от Добрич, включват се и Колежът по туризъм - Варна, и Колежът по туризъм - Бургас.

Своето майсторство ще показват и 8 ресторанта , измежду които са представителите на курортни комплекси Албена, Св. св. Константин и Елена, Слънчев ден, хотел “Интернационал ”, “Грифид ” хотели, заведенията за хранене “Стария чинар ”, “Мънкис ” и “Кубо Рибарски ”.

Кулинарните достижения ще бъдат оценени от жури с ръководител Желязко Каракашев и членове началник Хю Бутен и началник Иван Иванов.

Оценяването стартира в 10:30, а формалното разкриване на фестивала е в 11:30 . В церемонията ще се включат проф. доктор Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара, чакат се публични посетители от Община Варна и Министерството на туризма.

Най-добрите ще получат дипломи и купи, а за тимовете на учебните заведения представители на бизнеса са обезпечили и предметни награди.

Всички ястия ще се продават благотворително. Със събраните средства ще бъде подкрепят Домът за остарели хора “Гергана ”.

Подробности на фейсбук страницата:

.

Харесайте фейсбук страницата, с цел да виждате първи офертите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР