Учебната година ще започне присъствено, като решението за преустановяване на

...
Учебната година ще започне присъствено, като решението за преустановяване на
Коментари Харесай

Преустановяването на присъствените занятия ще се определя локално

Учебната година ще стартира присъствено, като решението за прекратяване на присъствените занятия ще се дефинира локално, съгласно равнищата на заболеваемост - какъв брой заболели възпитаници и учители има, и ще се взема решение на равнище учебно заведение и обитаемо място, разгласи министърът на образованието и науката Николай Денков. Според него преимуществото на този метод е, че няма потребност да бъдат затваряни учебните заведения във всички обитаеми места поради висока заболеваемост в съответния регионален град, обясни министърът.

Той сподели това след края на среща в Министерския съвет на координационното звено по механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане, включване и попречване на отпадането от просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

Образователният министър съобщи, че държавното управление ще съблюдава правилото учебните заведения да бъдат затваряни последни и отваряни първи. Напълно недопустимо е да бъдат отворени фитнеси и нощни заведения и в това време да бъдат затваряни учебните заведения, сподели Денков.

От 16 септември ще стартират работа мобилните групи, които са ангажирани с връщането на децата от рискови групи в учебните заведения и детските градини, заяви още министър Денков. Досега това е ставало сред 15 и 30 октомври. Сформирани са 1335 екипа, които ще търсят децата у дома. В тях се включват 19 915 преподаватели, обществени служащи, служители на реда, представители на общините и регионалните управи, районните ръководства на образованието и районните здравни инспекции.

Според обществения министър Гълъб Донев задачата е със взаимни старания да се предотвратят отрицателните последици от пандемия и да се подсигурява сполучливото протичане на образователната година, както и оптималното обгръщане на децата от просветителната система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР