Участвам като експерт в срещите на Министерството на образованието и ...

Участвам като експерт в срещите на Министерството на образованието и

Учителите откачиха, ваксините били вода

" Участвам като специалист в срещите на Министерството на образованието и науката с учителите по отношение на имунизацията. Даваме всичко от себе си, с цел да им разбираем и все пак получавам казуси като „ какъв брой пари ви заплащат, с цел да говорите неистини “ или „ какъв брой време още ще говорите за тези ваксини, които са вода “. Това са учители, които учат нашите деца, би трябвало да се изблици разсъдък и схващане. Ваксините против Коронавирус са задоволително проучени ", съобщи пред НоваНюз вирусологът проф. Радка Аргирова.

Тя твърди, че фактически се действа по този начин при децата-тестванията би трябвало да се вършат на 48 часа, тъй като те разнасят доста вируса. " Знам, че тестванията-близалки доста се употребяват на запад. Би трябвало да имат същата меродавност като другите проби ", показа тя.

Вирусологът счита, че цифрите на новозаразените са ужасяващи. " Очертаваме се като огнище за Европа, което може да е непрекъснато, само че и извор на нови разновидности, тъй като вирусът открива възприемчиво население. Действително отиваме към локдаун, само че дано да е най-малко 14 дни след въвеждането на финалната мярка, с цел да забележим наистина ли няма да имаме спад на новозаразените ", поучава медикът.

По нейните думи към зеления документ би трябвало да се въведат още ограничения. " Трябва да се направи нещо в допълнение за хората с антитела. Може да се вкара двукратно проучване на избран срок-на всеки два месеца да вземем за пример. Така ще се види наистина ли бройката на антитела е понижен. Ако не е, хората могат да бъдат върнати на работа. Не всички антитела са еднообразно протектиращи и не всеки път можем да знаем какъв брой са ", изясни вирусологът.

Според нея в случай че след преболедуването титърът на антителата е изключително висок и се сложи ваксина, може да се получи цитокинова стихия.

Източник: standartnews.com