Участниците в срещата на върха на НАТО считат агресивните действия

...
Участниците в срещата на върха на НАТО считат агресивните действия
Коментари Харесай

НАТО: Агресивна Русия е основна заплаха, Китай е предизвикателство

Участниците в срещата на върха на НАТО смятат " нападателните дейности на Русия " и интернационалния тероризъм за съществени закани за сигурността на страните - членки на алианса. Това се споделя в изказване, оповестено в сряда след среща на държавните и държавните ръководители на НАТО в Лондон, оповестява ТАСС.

" Агресивните дейности на Русия са опасност за евроатлантическата сигурност, тероризмът във всичките му форми е непрекъсната заплаха за всички нас ", се споделя в документа.

Сред вторичните закани са интернационалните спорове, миграцията, хакерските атаки и хибридните офанзиви.

" Държавни субекти и недържавни субекти оспорват интернационалния ред, учреден на разпоредбите. Нестабилността по нашите граници също способства за противозаконната миграция ", се споделя в документа.

Лидерите на страните членки на НАТО дефинират възходящото въздействие на Китай в света по едно и също време опция за задълбочаване на съдействието и проблем. " Ние признаваме, че възходящото въздействие на Китай и неговата интернационална политика съставляват както благоприятни условия, по този начин и провокации, с които би трябвало да се оправим дружно като съюз ", се споделя в документа.

Освен това държавните и държавните ръководители на страните от НАТО утвърдиха решението за признание на космоса като сфера на деяние за алианса.

" Декларирахме космоса като сфера на деяние на съюза, като признаваме неговото значение за обезпечаване на нашата сигурност и превъзмогване на провокациите в тази област, като в същото време съблюдаваме интернационалното право ", се споделя в документа.

В словото си след срещата на върха генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира, че НАТО ще употребява космоса за обезпечаване на връзки и наблюдаване, без да слага оръжия там.

Държавните и държавните ръководители на НАТО взеха решение да поддържат разговор с Русия, като в същото време ускориха защитата и възпирането.

" Ние сме ангажирани със мощна възпираща мощ и защита, като в същото време оставаме отворени за пълностоен разговор с Русия ", изяснява той.

" Аз и НАТО имаме вяра в разговора, необходим ни е, с цел да има бистрота, с цел да няма рискови произшествия ".

Столтенберг добави, че срещата на върха на НАТО приканва Китай да взе участие в бъдещи съглашения за надзор на оръжията.

Освен това на срещата на НАТО са утвърдени модифицирани проекти за гарантиране на военната сигурност на Полша и балтийските страни.

Столтенберг разяснява: " Един за всички и всички за един, задължението ни към член 5, клаузата за групова отбрана на нашия съюз е желязна ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР