Участниците в срещата на енергийните и екологичните министри от Г-20

...
Участниците в срещата на енергийните и екологичните министри от Г-20
Коментари Харесай

Страните от Г-20 договориха мерки за намаляване на пластмасовите отпадъци

Участниците в срещата на енергийните и екологичните министри от Г-20 в японския град Каруидзава договориха основаването на интернационална конструкция за взаимоотношение за да бъде понижен размерът на пластмасовите боклуци в Световния океан. Това бе оповестено на заключителна конференция след двудневния конгрес, съобщи организация Киодо, представена от ТАСС и Novini.bg.

``
реклама

Предвижда се страните от Г-20 да поставят доброволни старания за понижаване на изхвърляните пластмаси и да обменят данни за постигнатите резултати. Дискусиите по този проблем бяха измежду централните тематики на съвещанието в Каруидзава.

По данни на Организация на обединените нации светът създава близо 300 милиона тона пластмасови боклуци за година. Около 8 милиона тона от тях попадат в международния океан, което е довело до екологичен проблем от световен мащаб.

Замърсяването на Световния океан изисква незабавни дейности, защото нанася вреди на морските екосистеми и евентуално - на здравето на хората, предизвестиха участниците в заключителна декларация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР