Участниците в Международната космическа станция (МКС) потвърдиха ангажимента си да

...
Участниците в Международната космическа станция (МКС) потвърдиха ангажимента си да
Коментари Харесай

Партньорите в МКС потвърдиха готовността си да работят по нея и след 2024 г.


Участниците в Международната галактическа станция (МКС) потвърдиха уговорката си да я развиват и употребяват след 2024 година, заяви американската галактическа организация НАСА в блога си.

Съобщението е оповестено след съвещание на 29 юли на Координационния съвет на МКС, отдадено на взаимната работа на галактическата лаборатория.
Представители на НАСА, Канадската галактическа организация, Европейската галактическа организация, министерството на образованието, културата, спорта, науката и технологии на Япония, и на японската галактическа организация, както и Роскосмос, са разискали разнообразни тематики, измежду които потреблението на галактическата станция, интервенциите, проучванията, преходно обмисляне и партньорството в нискоземна орбита в интервала след употребата на МКС.

Съветът, който координира мениджмънта на МКС, е разискал и удължение на интервенциите на станцията след 2024 година, се показва в обявата. Всеки от сътрудниците е удостоверил, че ще продължи да работи посредством съответни държавни процедури по удължение на работата на станцията след 2024 година

На 28 юли ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов съобщи на среща с съветския президент Владимир Путин, че е взето решение за излизане на Русия от плана МКС след 2024 година, като всички задължения към сътрудниците ще бъдат изпълнени, напомни ТАСС. На 29 юли в ефира на съветския ефирен канал " Русия-24 " Борисов разясни, че точната дата за излизане на Русия от програмата МКС ще зависи от положението на станцията, съобщи организацията, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР