Участниците в киноателието към СУ Св. Климент Охридски“ в Ловеч

...
Участниците в киноателието към СУ Св. Климент Охридски“ в Ловеч
Коментари Харесай

Ученици от Ловеч просълзиха с филма си зрители в София

Участниците в киноателието към СУ „ Св. Климент Охридски “ в Ловеч показаха част от своя филм за бившето кино в града на Международната конференция „ Кинообразование в учебно заведение “.

Конференцията се състоя преди дни във  Френския културен институт в София. Пред възпитаници, педагози и жители в препълнената зала „ Славейков “, в наличието на Техни превъзходителства френския дипломат Флоранс Робин и посланика на Швейцария Мюриел Берсе Коен, както и на шефа на Националния кино център Петър Тодоров бе показана платформата за европейско кино СинЕд. Зрителите имаха опция да видят филмите, основани от възпитаници в Дерманци и Велико Търново, показани през юни в Париж на деветото издание на форума „ Киното – 100 години младост “.  

Филмът на ловешките възпитаници провокира освен мощни ръкопляскания, само че и доста въпроси по работата върху него. По-късно фенове споделиха, че са се просълзили от мемоари за отминалото време в Града на люляците. Силен интерес провокира от втория ден на конференцията майсторският клас на режисьорката Елица Петкова, където децата от Ловеч бяха доста дейни.

Учениците от Гимназията – от единадесети, девети, пети и шести клас, ще покажат кино лентата за киното в Белфаст, където ще бъдат при започване на август по стратегия Еразъм+, план „ Млади режисьори снимат града си “. Голяма част от занятията им бяха при семейството на Регионалната библиотека „ Проф. Беньо Цонев “, взаимно с Центъра за работа с доброволци при Регионалната библиотека. Ментори по плана бяха режисьорите Ралица Асенова, Еви Карагеоргу, Мария Дачева. Ръководители на киноателието са Галя Лалева и Албена Йончева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР