Участието на отбори от всички континенти във фазата на елиминациите

...
Участието на отбори от всички континенти във фазата на елиминациите
Коментари Харесай

Венгер: Участието на осминафинали на отбори от всички континенти показва развитието на футбола в целия свят

Участието на тимове от всички континенти във етапа на елиминациите демонстрира развиването на футбола. И това се случва за първи път в историята на Световните шампионати по футбол, разгласи през днешния ден ФИФА.

Турнирът, чиято групова фаза завърши в петък, означи връх за Азиатската футболна конфедерация (АФК) с три тима от района на осминафиналите: Япония, Република Корея и Австралия. Също по този начин там са и два тима от Африка – Сенегал и Мароко, което се случва за повторно в историята на футбола. Първи подобен случай имаше на Мондиал 2014, когато групите прескочиха Алжир и Нигерия.
 “Контра ”: Ще изхвърчи ли някой от любимците на осминафиналите? “Контра ”: Ще изхвърчи ли някой от любимците на осминафиналите?
" Крайните подреждания в груповата фаза демонстрираха, че множеството страни са придобили умения, с цел да се състезават на най-високо равнище ", сподели Арсен Венгер, началник на комисията за футболно развиване на ФИФА. 

" Tова е резултат от по-добра подготовка и разбор на съперниците, което е резултат и от равностойния достъп до технологиите за всеки. Всичко това е в сходство с напъните на ФИФА на усили конкурентността в международен мащаб ", добави някогашният управител на Арсенал.

Световната федерация по футбол разгласи, че регистрира обща посещаемост от над 2,45 милиона фенове (96% претовареност на стадионите) за първите 48 мача, вторият най-голям % за наличие на фенове след шампионата през 1994-а година в Съединени американски щати.
 Приятните изненади и неуспехите в групите на Мондиал 2022 Приятните изненади и неуспехите в групите на Мондиал 2022
Първенството в Катар също по този начин означи и най-посетения мач от финала на Мондиал’94 насам. На срещата Аржентина – Мексико, играна на стадион " Лусаил ", са участвали 88 966 фенове, а за съпоставяне 94 194 фенове са гледали борбата за купата на " Роуз Боул " (Пасадена) сред Бразилия и Италия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР