Участъците от републиканската пътна мрежа, за които се изисква платена

...
Участъците от републиканската пътна мрежа, за които се изисква платена
Коментари Харесай

Нови знаци ще показват пътищата с платена винетна или тол такса


Участъците от републиканската пътна мрежа, за които се изисква платена винетна или тол такса ще се алармират с нови пътни знаци. Това планува Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за сигнализация на пътищата с пътни знаци.

С проектонаредбата се вкарват общо осем нови пътни знаци за краткотрайна организация на придвижването.

Със знак Д 25.1 водачите ще бъдат осведомени, че за потреблението на пътя се изисква платена винетна или тол такса, а знак Д25.2 ще е единствено за тол такса. Те ще се слагат на мястото, от което поражда задължението за заплащане на такса.

 Снимка: btvnovinite.bg

Идеята на новите знаци е те да покачат пътната сигурност и да оказват помощ на водачите с повече и настояща информация за положението на пътя. Въвеждането им ще указва съществуването на тапи, понижена видимост, настъпило произшествие на пътя, зарядни станции за електрически автомобили и станции за зареждане на коли с водород.

Така да вземем за пример планът на разпоредба планува три нови предупредителни знака за краткотрайна организация на придвижването. Те ще бъдат обособени в обособена група "А " и ще алармират за заплаха в жълт цвят.

Знак А41 - "Образувано запушване ", ще се употребява за сигнализиране на пътни сектори, в които се е образувало запушване, което водачите биха могли да не виждат навреме.

 Снимка: btvnovinite.bg

За "Намалена видимост " ще ни предизвестява знак А42 - за сигнализиране на пътни сектори, в които видимостта е понижена заради мъгла, дъжд, снеговалеж, задимяване, запрашаване или други сходни условия.

Знак А 43 - "Настъпило пътнотранспортно произшествие ", ще се употребява за сигнализиране на настъпил случай, който основава заплаха или усложнение за придвижването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР