Убийствен доклад на Финансовото разузнаване към ДАНС за далавери с

...
Убийствен доклад на Финансовото разузнаване към ДАНС за далавери с
Коментари Харесай

Доклад на ДАНС разкрива: Кирил Петков слючва фиктивен договор с консултантите „WHITE&CASE“ от Харвард за газа. Засечени 5 офшорки, свързани с ПП, през които минавали комисиони

Убийствен отчет на Финансовото разузнаване към ДАНС за далавери с газа е послужил за основа на формиране на досъдебно произвеждане в Софийска градска прокуратура. Това демонстрира следствие на организация ПИК.

Разследваните лица са експремиерът Кирил Петков, ексфинансовият министър Асен Василев, както и други висши чиновници в кабинета на „ смяната “. Става дума за ощетяване на бюджета с над 100 милиона лв..

ПИК заяви за това преди десетина дни. Последва и обиск на ДАНС в централите на БЕХ и „ Булгаргаз “.

Днес ви предлагаме елементи от сензационния отчет на ДАНС, които цитираме като текст и ЗАСЕГА не пускаме като клише. Автентичността им е обезпечена.

Докладът е формиран по сигнали на непознати партньорски служби и стенограма на Централното разследващо ръководство (ЦРУ).

Източник от службите за сигурност заяви пред ПИК за водена инспекция от финансовото разузнаване на сключваните от „ Булгаргаз “ ЕАД покупко-продажби за доставка на газ до страната през медиатори.

Проверката, която Софийска градска прокуратура прави, е обвързвана с
висши държавни политици от държавното управление на Кирил Петков, като източник от ДАНС показа за медията ни, че организацията прави инспекция на самия Кирил Петков и колегата му Асен Василев, които са директно виновни за крупна машинация с държавни пари.

Ако прокуратурата си свърши работата, Петков и Василев ще дават отговор пред Темида за закононарушение по член 220 от Наказателен кодекс, а точно за умишлено подписани
неизгодни покупко-продажби от страна на длъжностно лице (висш държавен служител), от което е произлязла забележителна щета за поверената му организация.

Медията ни научи също, че партньорските служби за сигурност неведнъж са алармирали българската страна в лицето на ДАНС още по времето на ръководството на самия Кирил Петков за заграбване на държавен запас.

Наш източник от ДАНС показа особено за ПИК, че даже от посолството
на Съединени американски щати у нас са били принудени да сигнализират ДАНС и президента за задаващата се студена и гладна зима, като от разследващите служби на Съединени американски щати са дали на ДАНС цялостна информация с данни за над 5 фирми, регистрирани на разнообразни територии отвън страната, в това число и офшорни зони, постоянно употребявани за прикриване на парични доходи.

За малко време ДАНС схваща, че компаниите са регистрирани от разнообразни лица с директна съгласуваност с български политици – всички те от партия „ Продължаваме Промяната “.

В справката на партньорски служби е посочено също, че компаниите са получавали поддръжка от българското държавно управление посредством лобиране за подписване на покупко-продажби за доставка на газ с „ Булгаргаз “. В подмяна компаниите са плащали обилни комисионни на техните поддръжници от ръководството.

Част от комисионните, достигали до Кирил Петков, са получавани и преразпределяни от Людмил Йоцов, фамилен другар на някогашния министър председател, напуснал управата на частно енергийно сдружение с централен офис в Швейцария, за което е открита съгласуваност с водачи на „ Продължаваме промяната “. Същият е назначен от някогашния министър председател за шеф на „ Булгаргаз “.

В отчета на ДАНС, възлизащ на над 200 страници, с част от който се
сдобихме, разследващите служби сочат виновниците за присвояването на 100 милиона лв..

Докладът ясно споделя, че ДАНС е намерила доказателства за директната съпричастност на Кирил Петков, Асен Василев и заместник-министри от
кабинета за ощетяване на държавния бюджет и националната сигурност на
страната, сложили в сериозна обстановка енергийната сигурност на българските жители.

В отчета се твърди още, че службите зад океана са изпратили информация за това закононарушение и в Съвета за национална сигурност при президента, като изрично в стенограмата е посочен виновникът за това – някогашният министър председател, като и той е апетитен и директно виновен за дефицита на синьо гориво в страната и отклоняването на голям запас от държавния бюджет.

Американските управляващи са дали информация за засечени парични потоци към сметки, притежавани от лица, за които са налице данни, че са свързани с политически фигури от кабинета Петков.

Медията ни научи, че прокуратурата проверява повече от едно длъжностно лице, за което се приказва в справките на непознатите служби, а точно Кирил Петков, Асен Василев, само че и други представители от към този момент сваления кабинет, а “организацията ” (предмет на интерес от страна на държавното обвинение) не е просто „ Булгаргаз “, а страната, ощетена от бившите ръководещи с над 100 милиона лв..

За да не се повлияе на изборния развой, самото следствие е секретно, но Софийска градска прокуратура е възложила всички разпити да бъдат осъществявани от следователите от Национална следствена работа.

Ако от обвиняването потвърдят виновността на висшите политически фигури, то същите ги грози наказване от една до шест години отнемане от независимост, както и отнемане от право да се заема избрана държавна или социална служба.

Втори източник от „ Булгаргаз “ удостовери също, че компанията е проверявана
за взаимовръзки и неизгодни покупко-продажби от нейна страна по заповед на Кирил
Петков и Асен Василев.

В отчета на ДАНС се съдържат и доказателства за подписана от „ Булгаргаз “
договорка за консултантски правни услуги с компания от Харвард, която категорично е посочена от Кирил Петков, чиито услуги са изцяло ненужни на компанията.

Сумата по контракта възлиза на над 1 милион български лева.

Агенти на ДАНС ни предоставиха част от поразяващия отчет, уличаващ
политическата върхушка на Петков и Василев в крупни, непознати в новата българска история по безочливост и цинизъм финансови измами.

Ето част от отчета тук. Цитатите са дословни:

„ I. ХРОНОЛОГИЯ НА СЪБИТИЯТА

След оценка на събраните данни от партньорските служби и инспекция от
наша страна се откри и наложи хипотезата, че вследствие на дейностите на държавното управление на Петков са настъпили събития, довели до прекратяване на доставките на природен газ от страна на ООО „ Газпром износ “ на 27.04.2022 година

Намерени са данни за това, че „ Булгаргаз “ още при започване на месец април 2022 година е написала писмо до „ Газпром износ “, че не приема решението на доставчика за възнаграждение на горивото в националната валута.

Тъй като съществува конюнктура, която постанова да бъде оценена сигурността на страната ни, това води до предприемане на дейности за попречване на вероятните опасности от наложените промени на договорните връзки, при започване на април 2022 година Министерски съвет на република България е приел решение, с което указва на „ Булгаргаз “ ЕАД да не подхваща дейности по осъществяване на предлагането на „ Газпром Експорт “ за изменение на договорните условия.

Прави усещане, че едвам в края на месец април, а точно на 27 април
2022 година, БЕХ по предписание на Кирил Петков и след координиране с
Асен Василев организира фиктивни правни съвещания с правните консултанти, посочени от държавното управление на Кирил Петков – „ WHITE & CASE “, за което превежда над 200 хиляди евро за консултантски услуги.

В стенограмата на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) от месец април 2022 година са предоставени доказателства за осъществени заплащания и издадени фактури от страна на Българския енергиен холдинг към „ Булгаргаз “ за първите пет месеца на 2022 година за употребявани правни услуги в размер на 1 051 874, 56 лева с Данък добавена стойност, без да е посочено съответно съображение за погашение на сумите от страна на наредителя.

ИЗВОДИ

Анализираните и систематизирани материали от партньорските служби и от наша
страна навеждат на извод, че дейностите на „ Булгаргаз “ по отвод на възнаграждение на природния газ по новата скица, която е обявена от „ Газпром износ “, са по експлицитна заповед (указание) на Министерски съвет на Република България.

Това решение на Министерски съвет и указаното от министър-председателя и финансовия
министър са били и формалното съображение БЕХ да разпореди на „ WHITE&CASE “ правната оценка за смяна и препоръчаните условия и посредством която оценка се източват обилни средства от бюджета.

Въпреки зародилата и ясно обрисувана рецесия и основана обстановка, която би довела до напрежение в края на бюджетната 2022 година, първите дейности от страна на българския снабдител за обезпечаване на нужните количества природен газ, нужни за потреблението за
страната за идващите месеци, са подхванати на 27.04.2022 година

Това ясно сочи едно доста закъснение на нужните ограничения от „ Булгаргаз “ за обезпечаване на количествата, макар че сдружението е имало предварителна информация за развиването на събитията и разрастналата се обстановка още на 01.04.2022 година

Налице е цялостно безучастие от страна на ръководещите и желанието, което същите декларират да бъде открито политическо позволение на казуса, не може и не е съображение да се одобри като аргументиран и най-много заможен мотив за закъснение на дейностите на „ Булгаргаз “, като в поддръжка на това е и съществуването на предварителна информация и безапелационна възбрана от страна на Министерски съвет за осъществяване на условията на главния снабдител.

Събрани са задоволителен размер от материали за това, че за времето от април  до юни 2022 година сдружението „ Булгаргаз “ не е подхванало, освен това, не е направило и най-малък опит за каквито и да е дейности, целящи подписване на контракт, без значение дали в дълготраен или къс проект, за доставка на природен газ с различни снабдители.

Доставчикът на нужни количества природен газ за страната ни до
момента е запълнил нишата от нужното количество гориво, само че държанието му е рисково и следва да се регистрира фактът, че количествата
гориво са закупувани месец за месец на по-високи цени в съпоставяне с тези на „ Газпром износ “.

Това е и довело до извода ни, че доста е допустимо да има предварителна сделка сред „ Булгаргаз “ и „ МЕТ Енерджи  трейдинг “ – България за предстоящо прекратяване на газови доставки, което да докара до една бъдеща продажба на нужните количества от частната компания при повишени в пъти цени с високи комисионни.

Установихме и че при покупката на гориво от ВВТ в Гърция при огромната сделка  с „ МЕТ Енерджи трейдинг “- България, като разход за „ Булгаргаз “ ЕАД към покупната цена се прибавя и цената на нужния за доставката в България потенциал.

От предоставените и оценени данни, касаещи твърдия групиран потенциал за един месец, а точно май 2022 година през ИТ Кулата Сидиракастро, се вижда, че цената е 65 лв. за 1 MWh/d, което в пъти оскъпява разноските на „ Булгаргаз “ при доставка на природен газ за клиентите им в България.

Прави усещане, че размерите на хонорарите, заплатени от „ Булгаргаз “ към „ WHITE&CASE “, са безпричинно повишени, неразбираемо избрани и в същите няма точна методология за установяване на размера на хонорарите.

Намерено е, че БЕХ са издали на публичния снабдител фактури на стойност 1 051 874,56 лв  с Данък добавена стойност за интервала април – август 2022 година

От горепосоченото може да се направи извод, че са налице признаците на
осъществени закононарушения по член 219 и член 220 от Наказателен кодекс. “ КРАЙ НА ЦИТАТА

Дори и на елементарния гладен български жител към този момент е ясно, че
някогашните ръководещи, предвождани от Кирил Петков и Асен Василев, са
изготвили добра скица, възползвайки се от войната в Украйна, наложените по отношение на Русия наказания и най-много от изключилната нужда от синьо гориво за българските жители.

Последиците от дейностите на кукловодите на „ Продължаваме промяната “ в огромна степен се виждат и през днешния ден – неспособност да бъде открит контрагент за доставка на газ за идния зимен сезон в обем, покриващ потребностите на страната ни, както и повишение на цените на синьото гориво.

Но същинските вреди за всеки български жител ще дойдат, когато консуматори получат първите си сметки за идния отоплителен сезон.

За сметка на това, енергийни специалисти, с които се свързахме, обявиха,
че от приложената, видно сполучлива скица, от препродажбата на газ от
„ Газпром “ към „ Булгаргаз “ Петков и Василев са прибирали една втора от 28,7% облага.

 

 

 

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР