Убилата новороденото си бебе Невена Тенева от димитровградското село Сталево

...
Убилата новороденото си бебе Невена Тенева от димитровградското село Сталево
Коментари Харесай

Убилата новороденото си бебе се размина със затвора

Убилата новороденото си бебе Невена Тенева от димитровградското село Сталево няма да лежи в пандиза. Това реши Хасковският областен съд , който не удостовери ефикасната при съд а от 2 години на димитровградския областен и я промени в условно наказване с 5-годишен изпитателен период. Пред съд а в Димитровград Невена Тенева призна изцяло обстоятелствата по обвинителния акт и делото се гледа по съкратена процедура.

Близо 2 години продължи до съд ебното произвеждане, чийто период неведнъж бе удължаван. Потресаващият случай бе оголен в нощта на 27 януари 2016г. по сигнал от кмета на селото, към който се обърнали дами от Сталево, забелязали, че Невена е родила, а бебе няма.

Първоначално и пред служителите на реда тя отричала, само че откакто я повели за медицински обзор признала, че на 2 януари е родила момиченце, което изхвърлила на студа. По-късно поставила тялото му в чувал и го захвърлила зад плевнята, където го намерили униформените. Според записаното в страниците на делото то е живяло 6 часа и е умряло от измръзване.

Двете момчета на 34-годишната Невена Тенева- на близо 4 и на 9 година, са настанени в приемно семейство от нощта, в която убийството бе разкрито. Дни по-късно тя подаде молба до локалната обществена работа да й бъдат върнати и извършва предписаните й ограничения.

Решението на окръжните съд ии се базира най-много на показанията на психолога в общинския Център за социална подкрепа-Димитровград Невена Иванова, която свидетелства в залата, че в резултат на работата й с майката и двете й деца се стигнало до „ ново доближаване и създаване на връзка “, а за реализиране на по-добри резултати е належащо да се работи и с Невена Тенева. Психологът на ЦОП-Димитровград показва също, че „ е реализиран прогрес при увеличение на родителския й потенциал “.

Тези показания, както и това, че Невена Тенева е почнала работа, сменила е жилището и извършва предписаните й ограничения за протекция на децата, водят ХОС до решението, че " и без дейно изтърпяване на наказването персоналната предварителна защита ще бъде реализирана, а публичната заплаха не е извънредно висока ".

Това „ постанова при съд ата да се промени, като осъществяването на наказването бъде отсрочено за изпитателен период от 5 (пет) години, който оптимално нескончаем и релативно дълъг интервал от време ще даде опция на под съд имата да премисли както действието, по този начин и най-много държанието си за в бъдеще “, написа в решението.Решението за условно наказване е на съд иите Милена Петева, Боряна Бончева и Красимир Димитров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР