Убиецът на студента Стоян Балтов, който бе заловен в Южна

...
Убиецът на студента Стоян Балтов, който бе заловен в Южна
Коментари Харесай

Горещи подробности за убиеца на Балтов! Разкриха какво е правил в ЮАР

Убиецът на студента Стоян Балтов, който бе хванат в Южна Африка, се е препитавал като докер на пристанището на Порт Елизабет, написа " Телеграф ".

Избягалият през декември 2014 година Вили Георгиев се е открил в ЮАР преди повече от 2 години, демонстрират данните на проверяващите. Той е в полезрението на Интерпол още от предходната година, когато е бил засечен да разнася плодове и зеленчуци, най-вече дини, край плажа на Блу уотър бей бийч. Направил е усещане, защото говорел развалено британски и се препитавал като общ служащ. Нямал е непрекъснато жилище, а постоянно сменял квартирите си. Установявал се в по-бедняшки квартали, което също спомогнало да се влезе в дирите му.

Разследващите допускат, че при започване на бягството си Вили Георгиев е бил дружно с другия наказан за убийството на Балтов - Светлозар Стоянов. Неговото търсене към момента продължава. Няма данни обаче дали и той се укрива или се е укривал през част от времето в ЮАР. След като у нас по линия на интернационалното съдействие през 2017 година е получена информация, че Георгиев е в Порт Елизабет, основният прокурор Сотир Цацаров е изпратил молба за екстрадиция до министъра на правораздаването на ЮАР. На съображение на тази молба Георгиев е бил арестуван в петък.

Предстои в понеделник разглеждане на делото от съда в Порт Елизабет. След привършване на производството, министърът на правораздаването на ЮАР следва да издаде заповед за екстрадиция и връщането на Георгиев у нас.

19-годишният студент по фармация Стоян Балтов беше погубен на 5 декември 2008 година пред дискотека " Амнезия " в Студентски град след нечовечен побой с ритници по главата и тялото. За закононарушението за отговорни бяха приети трима младежи = Александър Данаилов, Светлозар Стоянов и Вили Георгиев, тогава на възраст 20 - 21 години. Делото завърши дефинитивно през декември 2014 година, когато и тримата получиха 18-годишни присъди. В пандиза обаче влезе единствено единият от наказаните - Александър Данаилов. Съучастниците му Светлозар Стоянов и Вили Георгиев съумяха да избягат от България. Двамата бяха търсени от Интерпол с алена бюлетина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР