У нас, в началото на новата седмица максималните температури ще

...
У нас, в началото на новата седмица максималните температури ще
Коментари Харесай

Опасно време и в неделя

У нас, при започване на новата седмица оптималните температури ще се покачват, а вероятността за превалявания понижава.

Оправдаха се предизвестията за обилни превалявания през днешния ден – в региона на Смолян са измерени съвсем 100 литра на кв. метър, което е повече от месечната норма за месец май. Имаше и региони с градушки.

В околните часове по-значителни превалявания и гръмотевици ще има в Северозападна и Централна Северна България. След среднощ в множеството региони явленията краткотрайно ще затихнат, само че на следващия ден още веднъж, основно в Западна и Северна България, ще има превалявания, локално интензивни и обилни по количество, съпроводени от гръмотевични стихии, а тук-там и от градушки.

Максималните температури ще бъдат в необятни граници – от 22° в крайните северозападни региони до 32° в Южна България, в композиция със мощен, към този момент югоизточен вятър.

Предимно слънчево ще бъде времето по Черноморието, само че в следобедните часове на обособени места по северното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури ще са сред 19°-22°. Температурата на морската вода е от 16° до 21°. Вълнението на морето ще бъде 2, 3 бала.

И в планините превалявания и гръмотевици ще има превалявания и гръмотевици, основно в масивите от Западна България и Стара планина. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен югоизточен вятър, а оптималните температури едва ще се намалят.

Дъжд и гръмотевични стихии се чакат и в доста региони на Балканите, като се изключи южните, както и на доста места в Европа. В по-голямата част от континента се следва и захлаждане.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР