Тютюневите изделия и бутилираните алкохолни напитки ще се продават с

...
Тютюневите изделия и бутилираните алкохолни напитки ще се продават с
Коментари Харесай

Нови бандероли за цигари и алкохол 1 януари 2022 г.

Тютюневите произведения и бутилираните алкохолни питиета ще се продават с нов бандерол от 1 януари 2022 година. В сходство с член 64, алинея 6 от Закона за акцизите и данъчните хранилища, новите мостри са одобрени от министъра на финансите три месеца преди влизането им в действие, като заповедите за одобряване са оповестени в Дъждовни води, бр. 79/21.09.2021 година. Единичните цени на бандеролите се резервират, като за тютюневи произведения е 0,014 лева, а за алкохолни питиета - 0,032 лева

Акцизните артикули, облепени с настоящите все още бандероли, могат да се осъществят в комерсиалната мрежа до изчерпването им, само че не по-късно от 31 декември 2022 година.

Бандеролът е държавна скъпа книга, която потвърждава внасянето на дължимия данък за освободените за ползване акцизни артикули. Издава се от Министерството на финансите по одобрен план и включва композиция от защитни детайли в графичния дизайн, хартията, мастилата, холограмната лента, както и разнообразни техники на щемпел.

Бандеролите, които са предопределени за слагане върху потребителската опаковка на тютюневите произведения, се употребяват като предпазен детайл според член 35у, алинея 3 от Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР