Тялото на мъж беше открито в изгоряла гора в австралийския

...
Тялото на мъж беше открито в изгоряла гора в австралийския
Коментари Харесай

Пожарите в Австралия взеха нова жертва

Тялото на мъж беше намерено в изгоряла гора в австралийския щат Нов Южен Уелс, с което жертвите на огромните пожари в страната към този момент са четири, осведоми БГНЕС.
Още не е ясно по какъв начин е умрял мъжа, само че тялото му беше намерено край град Кемпси от локални поданици. " Все още нямаме позитивна идентификация, само че считаме, че тялото е на 58-годишен мъж, който е живял близо до там ", споделят от полицията на Нов Южен Уелс.
Кемпси е на 400 километра северно от Сидни и в последно време беше от градовете, наранени от тежките условия.
Огънят до момента унищожи 10 милиона декара ниви, шубраци и гори, като изискванията за в допълнение разгаряне на пожарите са налице, след 3 години суша, която специалистите отдават на измененията в климата.
Досега единствено в Нов Южен Уелс изгоряха 300 къщи. Горските пожари са нормални за горещите и сухи летни месеци в Австралия, само че яростта на сегашната буря и идването ѝ още напролет изненада доста хора. В източната част на страната температурите спаднаха и изискванията се усъвършенстваха, само че в западната част на Австралия ситуацията се утежнява.
Очакват се температури до 43 градуса, а огромен пожар гори край Карата - значим хъб за преправка на добития природен газ на западния бряг на континента. Подобно е ситуацията и в прилежащия Порт Хедланд, от където се изнасят най-големите количества желязо в света.
Пожарите разпалиха и доста развълнуван спор за климатичните промени и противопожарните ограничения в Австралия. Управляващите от консервативната Либерална партия и дребната опозиционна партия на Зелените си размениха обвинявания и нападки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР