Тя ще бъде 24-часоваАвтобусите и тролейбусите в гръцката столица Атина

...
Тя ще бъде 24-часоваАвтобусите и тролейбусите в гръцката столица Атина
Коментари Харесай

Стачка блокира автобусите и тролейбусите от градския транспорт в Атина

Тя ще бъде 24-часова

Автобусите и тролейбусите в гръцката столица Атина през днешния ден не се движат, откакто синдикатът на чиновниците в градския превоз разгласи 24-часова стачка, заяви АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Синдикатите стачкуват против удължаването с една година на контракта сред общинската компания за градски превоз и компании за междуградски автобусни линии за концесиониране на някои градски направления. Договорите бяха подписани през 2020 година по време на пандемията като краткотрайна мярка до доставката на нови рейсове за атинския градски превоз.

„ Неразбираемо е, без каквото и да било информиране на чиновниците, да се прави „ обмисляне “ на транспортната активност посредством продължаващо предоставяне на концесия на фирмите за междуградски транспорти, нещо, което не работи в интерес на обществения темперамент на градския превоз “, се споделя в позицията на синдиката.

Организаторите на стачката провеждат през днешния ден митинг пред администрацията на компанията с искане за анулация на решението за продължение на договорите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР