Тя се налага, защото вчера чухме страховити неща от юрист,

...
Тя се налага, защото вчера чухме страховити неща от юрист,
Коментари Харесай

Последните оръжия на статуквото: ксенофобия, болшевизъм и спящият красавец Гешев

Тя се постанова, тъй като през вчерашния ден чухме страховити неща от правист, претендент за вицепрезидент на един от водачите на партия, която атакува евреи, турци и други етнически групи, които били „ посетители “ на българската територия. А тази земя ние, българите, сме напоили с кръвта си. Последното е правилно единствено ненапълно, тъй като кръвта си за България са дали предшественици, на които все по-малко приличаме. Днешните „ патриоти “ са подготвени по-скоро да пуснат кръв на други, а не своята, с което припомнят за коминтерновци от интервала, когато са хазаин им е бил чичко Сталин, а не на нашите апостоли, с които се кичат с мотив и без мотив.

Класически образец за юдофобия в Съюз на съветските социалистически републики са погромите против евреите, под лозунги на комунистическото държавно управление за битка против антисиметизма и ксенофобията.

Защо след толкоз години у нас се есхумират настроения, присъщи за режимите на Хитлер и Сталин? И по какъв начин да си разбираем крясъците на „ патриотични “ групи, че президентът Радев и служебното държавно управление са фашисти? Нали ксенофобията е част от идеологията на фашизма и крайният болшевизъм? Как по този начин нашите „ патриоти “ са хем против „ гостите “, хем упрекват във фашизъм други? За раздвояване на личността ли става дума или за предизборна тактичност?

Фашизмът поражда в Италия по време на Първата международна война и е повлиян от националсиндикализма в контраст на либерализма, анархизма, консерватизма и даже на марксизма. Фашизмът проповядва военизиране на обществото и ръководство с твърда ръка. Характерни за фашизма са крайните отзиви и експанзията. На такива наподобяват заплашителните апели и лозунги, както и налетелите да бият просветителния министър и искащи кавга със прислужниците на Съединени американски щати и НАТО, овакантяване на Европейски Съюз и връщане към дружбата с Москва. Един от кандидат-президентите даже даде обещание да звънне в Кремъл и да уреди понижаване цените на газа… Друг твърди, че без Русия нямаме бъдеще.

Невероятно е до каква степен могат да стигнат щенията за власт. Именно за власт, тъй като ползите на обществото отсъстват от тази агитация.

Злоупотребата с отношението на доста българи към съветския народ (не към властващата идеология с имперски амбиции) е операция на одобрени полезности. Но и даже в това има доза дискриминация, тъй като в освободителната война, а и в алената войска, са служили с изключение на руснаци също украинци, беларуси, финландци, узбеки, грузинци, арменци, осетинци... Защо не ги загатваме?

Пропагандата, че Русия е икономическо знамение и избавителен бряг за заблудени души като нас, българите, издиша съществено. През 2020 година тя изпада от Топ 50 на страните по стандарт на живота. Брутният вътрешен продукт на Русия през 2020 година е 1,5 трилиона $. На Съединени американски щати е 21 трилиона, а на Германия – 3,8 трилиона долара… Как стана по този начин, че спечелилият във ВСВ е надалеч зад победената Германия? И за какво децата и внуците на най-шумните бранители на кремълската агитация учат и работят в страни на „ прогнилия капитализъм “, а не в Москва, Владивосток или Перм?

Агресията, на която ставаме очевидци е част от нещо доста по-голямо, което заплашва устоите на нацията. Големият губещ от месеци насам е Бойко Борисов и неговата ГЕРБ. Освен излизането от властта, огромна болежка за някогашния министър председател е и президентът Радев. Борисов толкоз е привикнал да държи всички бюджетни средства в ръцете си, че без тях е като озовал се в пустинята човек без грам вода. За да си върне комфорта на властта е подготвен на всичко. От подклаждане на митинги по всевъзможен мотив и случай до пазаруване на гласове и цели обединения. Тук не става дума даже за идеология, тъй като върлият болшевик, събудил се една заран като десен индивид, няма даже политическа платформа. От пребиваването му в СИК, през Министерство на вътрешните работи и отпред на държавно управление той е предан на две въжделения: власт и пари.

За да ги има няма угризения да употребява националистически и различен тип крайни обединения, престъпни групировки, както и компаниите, облагодетелствали се от публичните поръчки и държавния запас.

Стигаме до най-важното: за какво това е допустимо в страна, претендираща за демократични полезности и съблюдаване върховенството на правото? Ами тъй като правосъдната система е овладяна от кръгове на задкулисието, а основният прокурор е в топли връзки и зависимости от същите тези кръгове. Неговото безучастие по отношение на развихрящата се ксенофобия и вонящите случаи на корупция в политическите върхове се родеят с изменничество към нацията. На него не може да се разчита, а и престоят му там, където е, наподобява към края си.

До изборите за президент и парламент има още три седмици. Да запазим хладнокръвие и здрав разсъдък. Мътният проливен дъжд ще изтече.

Иван Вазов ни е завещал мъдрост, която не трябва да забравяме: „ Да имаш благосклонност към немилостивите е по този начин подло, както да я очакваш от тях. “ И още:,,…България заслужава да се потрудим за нея. “

Има граници, които не би трябвало да се прекрачват и предизборните акции не са опрощение.

Д-р Димитър Попкутуев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР