Тя създаде термина "Златните момичета" в художествената гимнастика, под нейно

...
Тя създаде термина "Златните момичета" в художествената гимнастика, под нейно
Коментари Харесай

Нешка Робева: Гимнастиката днес не създава личности, а кифли с финтифлюшки

Тя сътвори термина "Златните девойки " в художествената гимнастика, под нейно управление на сметката на България "постъпиха " 294 медала (за дами и девойки), от които 143 златни, 88 сребърни и 63 бронзови.

Днес (26 май), когато навършва своите 75 години, Нешка Робева е уверена, че гимнастиката, която вижда, не е тази, която харесва.

"Някъде прочетох, изтъквам по памет античен мъдрец, че най-голямата тъга е да имаш доста познания, а да нямаш на кого да ги предадеш. Аз имам доста познания в региона на художествената гимнастика. Абсолютно не съм ги предала. Това не е спортът, който аз съм правила, който одобрявам, не е смисълът на спорта, поради който аз съм влезнала. Някакви кифли се носят, мамите ги харесват. Пък камъни, пък дантелки, пък финтифлюшки... Но същинският спорт, който основава персони... към този момент не го виждам. Съжалявам ", сподели именитата треньорка пред Венета Георгиева в "Преди обед ".
Робева постави завършек на треньорската си кариера през 2000 година От тогава тя се занимава със своята натрупа, с която показва модерна интерпретация на българския и балкански фолклор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР