Тя продуцира най-новия късометражен филм на младата Евгения Танева, с

...
Тя продуцира най-новия късометражен филм на младата Евгения Танева, с
Коментари Харесай

Деси Тенекеджиева продуцира втори филм на Евгения Танева


Тя продуцира най-новия късометражен филм на младата Евгения Танева, с която работи за втори следващ път. Финалистката на паметната НАГРАДА ЗА КИНО 355(Три-Пет-Пет) на Фондация „ Стоян Камбарев “ изненадва най-младите киномани с комедията си „ Сашето с кинокамерата “.

Детският филм е копродукция сред НАТФИЗ и NOVA Film(филмовата компания на Тенекеджиева) Сашето е любопитно хлапе, което мечтае да стане режисьор и непрестанно снима със своята камера. Заедно със своя най-хубав другар, Митака, се впускат в мистериозно премеждие, завършващо с непредвиден край. Късометражният филм е за детската същина, твърдоглавие и авантюристичен дух. „ Работата с деца на терен е прелестно и любопитно тестване. За повторно фотографирам с деца и не считам да спирам. Истински им се любувам на снимачната площадка, на свободния им дух и голямо въображение. В целия филм няма нито една сцена без двамата ни основни герои – тези страхотни малчугани. Смятам, че имаме потребност от повече детски филми.

Модерният свят, в който живеем лишава от същината на детството: срещите пред блока с бандата другари, бурната фикция и същинска детска игра. Бих желала децата да се разпознават с облици на тяхната възраст, а възрастните - да се ухилен, извиквайки мемоари от детството. Това беше моята мотивация да направя този филм “- показа младата режисьорка. В „ Сашето с кинокамерата “ двете деца Николай Кавалджиев и Георги Георгиев си партнират с актьорите Димитър Живков и Силвия Петкова. Във кино лентата вземат участие още Божидар Мицев, Велизар Емануилов, Антон Димитрачков, Светлозар Начев и Александър Гочев. Оператор на кино лентата е Мария Цветкова, сценаристи – Ивета Ставрева и Евгения Танева, художник – Стамена Стоева, звуков дизайн – Мария Михайлова, монтаж - Стефан Спасов и Евгения Танева. Премиерата на „ Сашето с кинокамерата “ се състоя преди дни на шестото издание на Drim Short Film Festival в Северна Македония.

Предишният филм на Евгения Танева, продуциран от Деси Тенекеджиева е „ 10 секунди “, откакто планът за лентата, бе определен от елитното интернационално жури на паметната към този момент НАГРАДА ЗА КИНО 355 на Фондация „ Стоян Камбарев “ като един от трите финалисти през 2021 година Пет минутният филм, получи влиятелната премия за " Най-добър дебют " на 19-тия Международен състезателен кино фестивал Красногорски, Москва, дистрибутира се сполучливо от Канадска компания и беше селектиран и отличен на повече от 15 кино фестивала.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР