Тя е от онези хора, които само като ги погледнеш

...
Тя е от онези хора, които само като ги погледнеш
Коментари Харесай

Шампионка всеки ден

Тя е от тези хора, които единствено като ги погледнеш и незабавно те пленяват със своята невзискателност, харизма и добрина. Зад нежната ѝ осанка в действителност се крие едно борбено момиче със самоуверено сърце. Истинска шампионка, родена да побеждава – и в спорта, и в живота, тъй като всеки ден се изправя в борба с диабета.

Екатерина Иванова е една от най-големите ни очаквания в бойните спортове. Само на 17 години към този момент има 2 международни и 5 европейски трофеи по таекуондо, като също така е и европейска и двукратната международна шампионка по кикбокс при девойките. Миналия месец Кати се завърна с два бронзови медала в своята възраст от европейското състезание по таекуондо в Крит. И съумява, макар, че единствено 10 дни преди шампионата ѝ смъкват гипса поради фрактура на ръката.

" По никакъв метод аз не бях ограничавана с това да играя спаринг, в това число и до момента в който бях с гипс. Включително и откакто го смъкнах, тъкмо с цел да мога да превъзмогна тази преграда. Наистина съумях. Нещо, което ти идва от вътрешната страна няма по какъв начин да му кажеш " Не, боязън ме е ".

За първи път ви разказахме за Кати преди 5 години. Тогава тя бе единствено на 12, само че към този момент печелеше орден след орден. Диабетът се отключва в детската градина, когато едвам 4-годишна, тя е подложена на тормоз от другите деца. Именно по тази причина родителите ѝ избират да я запишат на бойни спортове, с цел да може да се пази.

" Кати в този момент несъмнено към този момент знае какво желае, знае по какъв начин да го реализира и е крепко стъпила на земята. Онова момиченце отпреди няколко години в действителност много витаеше в облаците, не беше с такава ясна визия в действителност какво се случва. За толкоз години, съгласно мен, съумях да направя аз да управлявам диабета, в сравнение с той да управлява мен и метода ми на живот. Да не допускаш нещо друго да води живота ти е доста по-голяма победа от всичко друго като цяло. Той в действителност ме прави по-силна, доста по-отговорна, той ме научи да класифицирам правилата си. Аз в случай че не пожелая сама на себе си да си оказа помощ и аз да накарам тялото си да се усеща добре, няма кой различен да го направи. ", показа таекуондистката, която носи специфичен уред.

" Това устройство ми оказва помощ да проследявам равнищата на глюкозата от самото начало на денонощието, когато ми е отвън граници - по-висока или по-ниска, то ми дава сигнал, че би трябвало да направя нещо по въпроса. Дали да приема някакви въглехидрати или да си удрям инсулин. "

Благодарение на спорта, Кати съумява да се развива като персона. Учи стопанска система и мениджмънт във Финансово-стопанската гимназия. Благодарение на мощната си характерност, тя не стопира да реализира своите дребни и огромни триумфи... И с помощта на любовта и поддръжката на своето семейство. А най-верните ѝ почитатели са по-малките ѝ братя Владимир и Александър.

Историята на Кати знае и най-хубавата родна спринтьорка - Ивет Лалова, която е лице на акцията за битка с диабета. Лекоатлетката насочи видеопослание към Иванова. От една шампионка към друга.

" Здравей, Кати. Благодаря ти, че поради хора като теб българският химн продължава да се чува на всички места по света. Ти за мен към този момент си доста огромен първенец, тъй като си от хората, които съумяват да преминат през всяко затруднение, което животът им сложи по пътя. Не губи в никакъв случай кураж да следваш тъкмо този твой път и не забравяй, че сигурно си образец и мотивираш ужасно доста хора. Успех и бъди здрава! ", споделя Ивет.

Снимка: Instagram

Животът на Кати е вдъхновяваща история за силата на духа, смелостта, сплотеността на едно любящо семейство и фантазиите... Мечтите, които Кати стартира да покорява една след друга. Въпреки компликациите, макар страха. Нейната история си заслужава да се споделя всякога, когато тя стъпва на върха. Защото шампионката с ангелско лице и лъвско сърце е образец, че у нас се раждат надарени деца, които с любовта на своето семейство не стопират да имат вяра в чудесата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР