Тя е момиче от Бронкс, а той израства в престижните квартали на

...
Тя е момиче от Бронкс, а той израства в престижните квартали на
Коментари Харесай

Хъмфри Богарт и Лорън Бекол: Edna безсмъртна любов, която се ражда от скандална афера

Тя е момиче от Бронкс, а той израства в влиятелните квартали на Ню Йорк.

Тя е американска актриса и модел, известна със своя присъщ глас и приковаваща хубост. Американският кино институт я слага на 20-то място в класацията на най-големите женски образи на класическото холивудско кино.

► 

Американският кино институт го назовава най-великия артист на всички времена. Една от функциите, с които остава в историята на киното, е ролята му в „ Казабланка “ през 1942 г.  След идващите изиграни персонажи стартира да му се носи славата на романтичен безсрамник. 

Двамата вземат участие в най-великите ноари*, които светът в миналото е виждал. Романсът им продължава от май до декември и остава в историята като един от най-бляскавите бракове на всички времена.

*Термин, който се употребява за обозначаване на холивудските криминални драми от средата на предишния век.

 хъмфро богарт лорън бекол Getty

Лорън Бекол не крие благосклонностите си към Хъмфри Богарт още когато го вижда за първи път във филма " Казабланка ". Признава, че го е помислила за доста секси. Приятелката ѝ, с която е дружно в кино салона, декларира, че е луда. 

Актрисата е 19-годишен модел, когато получава първата си основна роля във филм. Годината е 1944-та, а мястото е снимачната площадка на " To Have and Have Not ". Там среща за първи път онлайн Хъмфри, когато той е на 45-годишна възраст и по това време е женен за третата си брачна половинка - Майо Мето. Този факт и огромната възрастова разлика не са спънка за неконтролируемото физическо привличане, което незабавно се заражда между двамата.

Първото ѝ усещане за него е, че той е сърдечен, вежлив и доброжелателен мъж. А той от своя страна стартира непрестанно да се майтапи с нея, с цел да я предразположи пред камерите. Така професионалните им взаимоотношения бързо прерастват в приятелски флирт. 

 хъмфро богарт лорън бекол Getty

Една вечер Хъмфри отива в нейната съблекалня, с цел да ѝ пожелае лека нощ. Тя разресва косата си, а той стои зад нея. Години по-късно самата Лорън споделя за случилото се тогава:

Изведнъж той се наведе, сложи ръка под брадичката ми и ме целуна. Беше импулсивно. Той беше свенлив, не се държеше като див звяр. Извади остаряла кутийка кибрит от джоба си и ме помоли да напиша върху него телефонния ми номер. Направих го. Не знам за какво, може би просто тъй като това беше част от играта ни.

Той винаги внимаваше да не навлиза в персоналното пространство, в никакъв случай не си е разрешавал да прелъстява дами на работното си място. Просто не беше подобен мъж, а също така беше женен за нападателна жена, която има проблеми с алкохола и е диагностицирана с шизофрения. Жена, която би те блъснала с пепелник, лампа, каквото и да е, когато реши.

 хъмфро богарт лорън бекол Getty

Когато режисьорът на кино лентата научава за аферата, се пробва да разубеди Бекъл с довода, че Богар ще я изостави незабавно след края на фотосите. Дори я заплашва, че, в случай че изиска, може унищожи актьорската ѝ кариера. На Хъмфри пък споделя, че просто може да я заведе в някоя дискретна хотелска стая, да изконсумира краткотрайното привличане и да завърши с всичко. Забравя обаче, че това изобщо не е в стила на Боги. 

► 

Майката на Лорън също се пробва да се намеси, тъй като не вижда подобаващ брачен партньор в облика семейния и по-възрастен с 25 години от щерка ѝ артист, който съгласно слуховете има проблем с алкохола. 

Разбира се, нито един от тези опити не съумява да постави завършек на тази обич. Отношенията им се задълбочават с висока скорост. Премиерата на кино лентата се състои на 20 януари 1945-та, а Богарт се развежда директно по-късно. 

 хъмфро богарт лорън бекол Getty

Венчаят се на 21-ви май същата година в Охайо, в дома на писателя, носителя на премия " Пулицър ", Луис Бромфийлд.

Впоследствие връзките им са опетнени от взаимни изневери - Хъмфри със своята дългогодишна фризьорка, а Лорън с Франк Синатра. Въпреки всичко те не престават да се грижат един за различен и да се поддържат. Нещо повече, Боги признава, че единственият му благополучен брак е този с Лорън, с която имат две деца и остават дружно до последния му мирис. 

► 

В средата на 50-те години той се разболява от рак на гърлото. Умира на 57-годишна възраст и тежи единствено 36 кг. Погребан е в мемориалния парк в Глендейл. На гроба му е изписана фраза от първия му филм с Лорън Бакол:

„ Ако имаш потребност от нещо, свирни “ (If you want anything, just whistle).

 хъмфро богарт лорън бекол Getty

След гибелта на Хъмфри Богарт актрисата има връзка с Франк Синатра и 8-годишен брак с артиста Джейсън Робардс, от който има наследник Сам, също артист. Признава, че Боги остава в сърцето ѝ през целия ѝ живот. В записките си се обръща към него с думите:

Никой в никакъв случай няма да успее да напише любовна история като нашата. 

Лорън Бекол напуща този свят на 89-годишна възраст през 2014-та година. Погребана е в Глендейл, Калифорния - същото място, където се намира и надгробната плоча на Богарт.
 Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които назовава свои съпрузи  Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които назовава свои съпрузи  Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които назовава свои съпрузи  Голямото сърце на Елизабет Тейлър: Ричард Бъртън и другите шестима, които назовава свои съпрузи
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР