Twitter отдавна има странно и надменно отношение към приложения на

...
Twitter отдавна има странно и надменно отношение към приложения на
Коментари Харесай

Twitter ограничава достъпа на разработчици на трети страни

Twitter от дълго време има необичайно и пренебрежително отношение към приложения на трети страни, което разрешава на доста от тях да минат под радара на качествения надзор през последните няколко години. Това лято обаче, компанията счита да промени тази обстановка , като размени сегашната система за достъп на разработчиците до услугата с нова, която ще лимитира обсега на техните дейности. Това, несъмнено, няма да направи тези приложения неизползваеми, само че ще ограничи функционалностите им.

Промените, които влязат в действие на 16 август, са ориентирани в две съществени посоки – попречване на стрийминга на нови туитове в приложенията на трети страни в действително време и попречване или закъснение на някои известия във фонов режим. Нито една от тези промени няма да наруши генерално действието на приложенията на трети страни, само че могат да доведат до това те да станат извънредно досадни при избрана обстановка и метод на приложимост.

Прочетете още: 200 приложения злоупотребяват с потребителските данни във Фейсбук

Първата смяна значи, че времевата линия на Twitter ще би трябвало да бъде опреснявана ръчно, само че това едва ли е огромен проблем, когато става дума за мобилни устройства, защото множеството консуматори най-вероятно са привикнали към този момент да приплъзват пръст, с цел да опреснят стената си. Люк Клинкър, разработчик на клиента за Twitter - Talon, е безапелационен, че единствено 2 до 3 % от потребителите му в миналото са включвали функционалността за автоматизирано освежаване, тъй като тя хаби батерията на устройството. Крейг Хокънбери, старши инженер в компанията Iconfactory, която създава Twitterrific, пък счита, че това може да се трансформира в огромен проблем при някои сюжети , като да вземем за пример когато гледате събитие по малкия екран. " Ръчната актуализация на времевата линия в сходни случаи е допустима, само че неуместна и изисква внимание”, счита той.

На настолен компютър обаче неналичието на стрийминг може да се окаже доста по-голям проблем. Някои приложения в Twitter може да изискват наново актуализиране на времевата ви линия, без да получат тази опция. По този метод, в случай че сте човек, който желае или би трябвало да види всеки туит сега, в който е изработен, това несъмнено ще се трансформира в проблем.

Но това въпреки всичко може да има и позитивни страни за избрани консуматори. Пол Хаддад, съосновател на компанията Tapbots, която стои зад приложението за Mac и iOS Tweetbot, споделя, че неговата разработка към този момент има вградена функционалност за автоматизирана инспекция на актуализиациите в Twitter, даже без стрийминг. " Може да звучи като виц, само че имаме консуматори, които по една или друга причина в продължение на месеци работят без стрийминг, а даже не виждат ", написа той в имейл до The Verge.

Премахването на известията във фонов режим също може да сътвори известни проблеми. Клинкър да вземем за пример в никакъв случай не е имал достъп до инструментите за разработчици, които разрешават този вид уведомления, тъй че приложението Talon в никакъв случай не ги е поддържало. Той съумява въпреки всичко да заобиколи това стеснение, като интегрира опция за искане за обновяване във фонов режим , само че това е единствено отчасти решение, а и още веднъж коства живот на батерията.

Това е досадна смяна, изключително откакто потребителите, които употребяват приложения от трети страни, е прекомерно евентуално да го вършат за да останат ангажирани в Twitter. Това би могло да бъде и главен проблем за приложения както Twitterrific, което е гратис за iOS, само че таксува Щатски долар 3 за достъп до вести. Това е и главен канал за доходи за компанията-разработчик. С новите промени, функционалността на сходни приложения ще бъде значително нарушена.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР