Twitter минава през бурни времена в своето съществуване. И не, ...

Twitter минава през бурни времена в своето съществуване. И не,

Twitter иска да изкарва пари като OnlyFans, но проблем са чуждите голи снимки

Twitter минава през бурни времена в своето битие. И не, не визираме това, че Илон Мъск първо съобщи желанието си да купи обществената мрежа в договорка на впечатляващата стойност 44 милиарда $, а по-късно се отхвърли с аргумента, че не е получил ясна информация за ботовете и подправените профили.

Става дума за опитите на Twitter да се приспособява към изменящия се пазар на обществените мрежи и търсенията на потребителите. Дори когато това включва порно.

Така първоначално на 2022 година е обсъждана концепцията за доста сериозна смяна в платформата, която да разреши на потребителите да качват наличие за възрастни. Това наличие да е налично за останалите против месечен абонамент, от който обществената мрежа да прибира %.

Да, управлението на Тwitter е търсило способи да сътвори клонинг на OnlyFans, където налице е същата процедура.

Това най-малко се твърди в следствие на изданието The Verge, основано на изявленията и 58 страници документи, с които проверяващите публицисти са се сдобили.

Едно сходно решение сигурно носи със себе си доста опасности, изключително за това по какъв начин ще реагират обществеността и рекламодателите. То обаче е и изкушаващо.

Платформата OnlyFans, която разрешава на членовете си да качват свое наличие - в това число порнографско - против абонаментни такси, се чака да има 2,5 милиарда $ доходи през 2022 година, което демонстрира, че в сходен бизнес има поле за облага.

Възможност, която някои от шефовете на Twitter са видели. Създателите на разголено наличие в OnlyFans така и така в този момент употребяват Twitter, с цел да популяризират платените си профили в другата платформа.

Така, съгласно следствието на The Verge, са били отделени запаси за основаване на нов план - ACM, кратко от Adult Content Monetization - монетизиране на съдържaнието за възрастни.

Като OnlyFans, но в Twitter

Компанията събира 84 чиновници в така наречен " Червен екип ". Целта е да се тества дали решението да се разреши на основателите на такова наличие да изкарват пари от платформата е положително. Основният фокус е по какъв начин обществената мрежа може да предложи сходна услуга " безвредно и отговорно ".

Разкритията на " Червения екип " в действителност спъват плана - порното против пари не може да се разреши, тъй като компанията към момента не съумява да се бори качествено с неприемливо полово наличие, а какво остава, в случай че бъде позволено на всекиго да качва такова, което по-късно ще изисква още модерация.

Изводът на този " Червен екип " от април 2022 година гласи, че " Twitter не може дейно да засича детска полова употреба и голота без единодушие ", т.е. наличие, качено или основано без знанието на сниманите лица или срещу волята им.

Също по този начин се оказва, че компанията няма принадлежности, с които да удостовери същинската възраст както на основателите, по този начин и на потребителите, с цел да е несъмнено, че те са пълнолeтни.

Така в последна сметка планът е отсрочен през май т.г., няколко седмици преди Илон Мъск да се съгласи да купи компанията за 44 милиарда $.

Решено е, че ACM платформата, т.е. услуга за наличие за възрастни против абонамент, не може да бъде пусната, до момента в който в Twitter не са в мощ повече ограничения за сигурност.

" Twitter има нулева приемливост към половото експлоатиране на деца. Агресивно се борим с издевателството над деца онлайн и сме вложили доста в технологии и принадлежности, с цел да наложим нашата политика ", изяснява представителят на компанията Кати Розбъроу в отбрана на компанията.

В следствието на The Verge се твърди също по този начин, че Twitter 15 месеца по-рано са били наясно за това, че нямат задоволително положителни принадлежности да засичат наличие със полова употреба на деца.

Служители настояват, че макар рекомендациите към управлението, не са били отпуснати задоволително запаси за засичане, унищожаване и предварителна защита на сходно наличие в платформата.

Един от проблемите е в мащаба - Twitter имат 229 милиона потребителя на ден, което води провокации в модерирането на наличието. Други проблеми са чисто вътрешни, като да вземем за пример това, че компанията не разполага със система за машинно образование, което да разпознава такова наличие в туитове или видео онлайн.

Говорителката на компанията Розбъроу пази Twitter като показва, че от февруари 2021 година до момента компанията е нараснала доста вложенията в засичането на такова нелегално наличие. Дори в този момент, когато поради икономическата обстановка са забавени темповете за наемане на нови чиновници, се търсят четирима души, които да дават отговор за детска сигурност.

На съд с Мъск

Разследването на The Verge идва, когато Twitter се готви за огромна правосъдна борба. В края на август юристите на Илон Мъск изброиха още аргументи милиардерът да се откаже от договорката да придобие Twitter против 44 милиарда $.

Сред тези спомагателни аргументи са изказванията на Пейтър Затко, някогашен началник на сигурността в компанията. По-рано през август той съобщи, че в обществената мрежа има " екстремен дефицит " по повод на това, което се прави за отбрана на персонални данни, сигурност и модериране на наличието.

Затко твърди, че Twitter е извънредно " уязвим на систематични спирания " в следствие на механически проблеми или злонамерени лица или организации.

От компанията обаче показват, че в изказванията на Затко липсва " значим подтекст ", както и че в тях има " неясноти и грешки ". Ето за какво те настояват, че казаното от някогашния чиновник не може да е мотив договорката с Мъск да не се състои. Поясняват, че самият Затко е уволнен през януари 2022 година поради " неефективно водачество и едва показване ".

Делото сред Twitter и Мъск влиза в съд в щата Делауеър на 18 октомври. Целта на милиардера е да се откаже от договорката за закупуване на обществената мрежа, а на самата компания - да го принуди да извърши поетия ангажимент за закупуването ѝ.

Източник: webcafe.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg