Творението на SotfBank излиза на пазара през февруари 2019 г.Whiz

...
Творението на SotfBank излиза на пазара през февруари 2019 г.Whiz
Коментари Харесай

Японски робот замества чистача в офиса

Творението на SotfBank излиза на пазара през февруари 2019 година

Whiz е кадърен да чисти независимо пода в продължение на три часа

Японската корпорация SoftBank Group вкарва нов робот, който за разлика от приказливия Pepper, пуснат в продажба преди три години, безмълвно почиства пода в офис пространствата.

Автономният почистващ робот Whiz се чака на пазара в Япония през февруари 2019 година, дават обещание от компанията. 32-килограмовата машина се задвижва от програмен продукт за самоуправление и серия от датчици на Brain Corp. – основан в Сан Диего стартъп, финансиран от $100-милиардния фонд на SoftBank.
още по тематиката
Роботът ще се отдава чартърен на бизнес клиенти против 25 000 йени (около 222 долара) на месец, заяви Блумбърг.

Pepper, първият опит на SoftBank в роботиката, беше стартиран на пазара като компаньон за дома и помощник по продажбите в магазина. Роботът с цена от 1600 щатски $ може да се показва с езика на човешкото тяло, да поддържа контакт с очите и да води къси диалози, само че все пак не съумя да се наложи всеобщо.

Whiz, въпреки това, разчита на технологии от Brain, която не прави собствен личен хардуер, като вместо това се концентрира върху създаването на програмен продукт, кадърен да подарява машините с автономност в затворени среди.

Brain вижда бъдеще, в което роботите са на всички места, съобщи Юджийн Ишикевич, създател и основен изпълнителен шеф на компанията, на брифинг в Токио. „ Искаме да създадем допустима тази гражданска война “, добави той.

Новият робот идва с ръкохватка, благодарение на която човек образова робота в пространството за разчистване. След това машината може независимо да извършва задачата си.

Whiz е оборудван с лазерен детектор, 3D камера, датчик за конфликт и батерия, която обезпечава самостоятелна работа в продължение на 3 часа. Роботът може да почиства безвредно, даже когато участват хора в офиса.

Самата SoftBank заплаща към 180 000 йени на месец за екип от трима души, които се грижат за централата й. Тъй като почистването на подовете е към 40% от цялата работа, благодарение на Whiz компанията може да спести към 35 000 йени от тази сметка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР