Творби от стъкло, огледала и цветни пигменти показва за първи

...
Творби от стъкло, огледала и цветни пигменти показва за първи
Коментари Харесай

Изложба на художника Антон Стоянов в столицата

Творби от стъкло, огледала и цветни пигменти демонстрира за първи път в София художникът Антон Стоянов. Основната посока на експозицията е провокацията и въпроса " Кой съм аз и какво е мястото ми във Вселената ".


Творбите в експозицията са самобитно продължение на серията, която Антон Стоянов прави след специализация в Гилдията на стъкларите в Берлин. Огледалният стъклен свят на Стоянов трансферира границите на живописното поле и влияе в крайностите на спектъра - от еуфория до мрак.
Антон Стоянов - художник: Нещата, които демонстрирам, са на огледална база. Аз ги назовавам " Mirror paintings " на британски и по някакъв метод те отразяват изложбата и фенът, който стои пред нея.
Някои от творбите наподобяват на планети, а посланието е - светът е обозрим, космосът е безконечен, а ние сме част от тях и всяко наше деяние има значение.
Антон Стоянов - художник: За мен е значимо посетителят да се разпознава по някакъв метод с тази галерия, да се огледа в себе си, да огледа работата и да си зададе тъкмо този въпрос " Кой съм аз ", дали човек се разпознава в това нещо.
Изложбата може да бъде прегледана в изложба " Структура " до края на месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР