Творби на Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже

...
Творби на Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже
Коментари Харесай

Показват Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже в галерия Vivacom Art Hall |

Творби на Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже ще покаже столичната изложба Vivacom Art Hall във връзка 10-ата си годишнина. Изложбата 

Входът за изложбата „ Модернисти на XX век “ е свободен.

Тя се открива на 1 декември от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията и ще продължи до 22 декември 2021 година

Посетителите ще могат да видят 14 нови и непоказвани експоната на Пабло Пикасо от серията “Carnet de la Californie ” (портфолио с 25 литографии от изданието 500, отпечатано от ателие Mourlot, Париж) и “Коридите ”.

Ще бъдат показани произведения на Салвадор Дали от серията " Библия Сакра ", която съдържа текста на Библията със 105 цветни литографии, основани през 1963 г.–1964 година Това е най-голямата оповестена серия с илюстрации на създателя.

Произведенията на Марк Шагал са от Библейската му серия (1960 г.). Портфолиото включва 24 цветни литографии, всяка от които илюстрира сцена от старозаветен текст. Сред тях попадат „ Изгонването на Адам и Ева от Райската градина ”, „ Молитвата на Йов ” и други

Зрителите ще се насладят също на нови произведения на Хуан Миро и Матис и други

Част от картините идват от фамозното Ателие „ Мурло “ в Ню Йорк, най-големият в света издател на автентично графично изкуство, което работи с създателите. Ще бъдат показани и постери от осъществени към този момент изложения на модернистите и Ателието.

Всички творби ще могат да бъдат закупени и да станат част от сбирките на българските фенове.

Поради големия интерес на миналогодишната онлайн галерия “Библията през очите на Шагал и Дали ” в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5, забелязана от 50 000 души, тази година фенове и колекционери ще имат опцията да се допрян онлайн до изключителните произведения на Модернистите, споделя Деница Гергова, арт шеф на галерията.

Галерията е първата в България, която демонстрира и продава истински графични произведения на огромните майстори в изкуството. Работи с оторизирани фондации, издателства и фамилии на актьори, добави Гергова.

Галерия Виваком Арт Хол Оборище 5, като правоприемник на Modern Art Gallery е основана през ноември 2009 година в София и се намира на ул. " Оборище " 5. Разполага с две изложбени зали. Посетителите могат да прегледат изложения, да участват на джаз или типичен концерти, да провеждат събития, коктейли, арт базари, развлекателни и културни събития, детски художествени академии и т.н.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР