Твърди се, че на вчерашните парламентарни избори избирателната активност е

...
Твърди се, че на вчерашните парламентарни избори избирателната активност е
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Правителството ще е компромисно. Ако въобще има правителство

Твърди се, че на вчерашните парламентарни избори изборната интензивност е най-ниската за последните 32 години. А правилно ли е, сигурни ли сме в това?

Това подозрение изрази пред Радио София изпълнителният шеф на " Галъп интернешънъл " Първан Симеонов .

И изясни мотива за провокативния си въпрос – в случай че зад 1 % са 25 000 гласа, значи се разпределят 2,5 милиона бюлетини.

" Добавете към 90 хиляди " Не поддържам никого " и някакъв брой недействителни. Стигаме до 2 600 000, а това е доста близа до интензивността от предните избори , а тогава бяха парламентарни и президентски. Да, интензивността е ниска, само че предвидимо ниска. "

Според Симеонов слабата интензивност на електората е била предстояща , тъй като този път няма нов план, който да увлече гласоподавателите. Освен това в изискванията на рецесия, война и така нататък гласоподавателите са отнесоха много внимателно.

" Това беше избор без опити, без случка . Всеки си припозна своята ниша. "

По думите на социолога нямаше вълна към някоя партия. Намалели са гласовете от младежите. Може би само Движение за права и свободи " са ОК с резултата си " . Почти всички други са разочаровани. От " Възраждане " са измежду най-прогресиращите играчи. Удвояват гласовете си, само че не са удовлетворени. може би част от тях в действителност си имаха вяра, че са първа мощ. От " Продължаваме промяната " споделят като че ли предишния път ние бихме с малко, този път нас ни биха с малко.

" Не е тъкмо по този начин. Те губят към 140 хиляди гласа. Съдбата на Има Такъв Народ е показателна какво може да се случи на Политическа партия. Но е реалност, че Политическа партия е жива и здрава . "

Гласуването в чужбина е протестно по принцип . Обикновено там са млади или ядосани хора, насочващи се към нови планове. Тези избори не вършат изключение.
Наличието на повече парламентарни артисти дава пространство за повече маневри. Ако има държавно управление, то ще е държавно управление на взаимни отстъпки , посочи Първан Симеонов.

С него беседва Божидар Янев.
По обявата работи: Георги Нейков
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР