Твърдения и изявления, съдържащи обиди, не водят до истинско приятелство,

...
Твърдения и изявления, съдържащи обиди, не водят до истинско приятелство,
Коментари Харесай

Заев: Македонският език и македонската идентичност са неоспорим факт и не подлежат на преговори

Твърдения и изказвания, съдържащи обиди, не водят до същинско другарство, което е двупосочна улица и зависи най-вече от нас самите, от нашето ценене на европейските полезности и правила. Това съобщи министър председателят на Северна Македония Зоран Заев на конференция в Скопие в петък във връзка меморандума, изпратен от България на страните членки на Европейски Съюз, който слага под въпрос македонската национална еднаквост и македонския език, съобщи организация МИА.

Договорът за добросъседство е отражение на взаимното почитание и другарство и допуска и изисква отговорност и присъединяване на двете страни, сподели още Заев.

Той съобщи, че държавното управление остава другарски настроено към България.

" Договорът за другарство, добросъседство и съдействие с България основава правна рамка и в действителност предлага принадлежности за споразумяване на двустранните въпроси. Ние сме отдадени на цялостното използване на този контракт. Ние сме съдружници с България в НАТО, имаме общ дълг да подобряваме добросъседските си връзки и взаимното съдействие и да градим другарство ", сподели Заев.

Той повтори, че правото на самоопределяне и еднаквост е измежду главните европейски полезности и придобивки на цивилизацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР