Турция заплаши да отговори, ако САЩ наложат допълнителни санкции за

...
Турция заплаши да отговори, ако САЩ наложат допълнителни санкции за
Коментари Харесай

Турция ще отговори реципрочно при нови санкции от САЩ

Турция заплаши да отговори, в случай че Съединени американски щати наложат спомагателни наказания за задържането на американския свещеник, което провокира дипломатическа рецесия и опустоши турската валута.
" Вече сме дали отговор въз основа на разпоредбите на Световната комерсиална организация и ще продължим да го вършим ", съобщи министърът на търговията Рухсар Пекан, съобщи Анадолската организация, представена от БГНЕС.
Вашингтон предизвести в четвъртък, че ще наложи повече наказания, в случай че пасторът Андрю Брънсън, разказан от американския президент Доналд Тръмп като " пленник ", не бъде освободен.
Задържането на Брънсън от октомври 2016 година по отношение на обвиняванията, свързани с тероризма, обтегна връзките сред двамата съдружници в НАТО и изпрати турската лира в низходяща серпантина. Валутата, която по-рано тази седмица се търгуваше при равнища 7:1 по отношение на $, беше 5:8 по отношение на $ в петък.
Миналата седмица Тръмп написа в Twitter, че неговата администрация удвоява митата за алуминий и стомана за Турция, а в отговор Анкара внезапно увеличи митата за някои американски артикули.
Американският министър на финансите Стивън Мнучин предложи в четвъртък идната стъпка в размяната на наказания по схемата „ око за око “, което е знак на задълбочаващ се спад в връзките сред Вашингтон и Анкара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР