Турция заклейми прокараната от Европейския парламент резолюция, която призовава за

...
Турция заклейми прокараната от Европейския парламент резолюция, която призовава за
Коментари Харесай

Турция: Европейският парламент подкрепя терористи

Турция жигосах прокараната от Европейския парламент резолюция, която приканва за преустановяване на военната атака на Анкара в северния сирийски район Африн, заявявайки, че с настояването си законодателният орган ”ясно поддържа ” терористите, осведоми Агенция Франс Прес. Европарламентът също приканва Турция да изтегли бойците си от Африн, където Анкара организира интервенция против сирийските кюрди от съвсем два месеца.

Парламентът прикани Анкара да се концентрира върху унищожаването на включените в листата на Организация на обединените нации терористични организации.

" Последното решение е най-недалновидното решение на Европейския парламент през последните години. Призивът към Турция да изтегли армията е ясна поддръжка за терористични организации ", съобщи пред публицисти турският министър по въпросите на Европейски Съюз Йомер Челик.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган също осъди настояването на законодателния орган. " Не се надявайте, ние няма да напуснем, до момента в който работата не завърши. Европейският парламент нищо не може да каже на Турция и каквото и да каже, този въпрос ще премине през едното ухо и ще излезе през другото ", сподели Ердоган.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР