Турция вече води преговори за закупуване на системи за противоракетна

...
Турция вече води преговори за закупуване на системи за противоракетна
Коментари Харесай

Турция преговаря със САЩ за ракетите Пейтриът

Турция към този момент води договаряния за закупуване на системи за противоракетна защита (ПРО) от Съединени американски щати и Eurosam. Това съобщи представителят на турското Министерство на външните работи Хами Аксой в петък, написа турското издание Daily Sabah, представено от организация " Фокус ".
В изявление по време на конференция в Анкара, Аксой добави, че подсекретар Юмит Йалчин „ скоро, може би идната седмица “ ще пътува до Вашингтон, с цел да организира срещи лице в лице по отношение на възможното закупуване на ПРО системи „ Пейтриът “.
Миналата седмица високопоставено американско публично лице е декларирало, че Съединени американски щати ще пратят собствен представител в Анкара още през март, който да даде публично предложение за продажба на ПРО системата, твърди кореспондентът на Daily Sabah във Вашингтон. Според източник на изданието в държавното управление на Турция, това ще се случи по време на Турско американския военно-промишлен разговор на 31 март.
От своя страна, запитан дали горепосочената информация е правилна, Аксой съобщи, че няма информация за такава аудиенция. Освен това той напомни, че Турция води сходни договаряния със съдружниците си от 10 години насам, с цел да позволи проблемите си с дефицита на съответни системи за ПРО, само че макар всички старания на Анкара, не са реализирани положителни резултати.
„ Русия обаче излезе с атрактивна оферта, с цел да покрием нашите най-спешни потребности и като резултат, ние взехме решение да поръчаме системи С-400 от Русия “, добави Аксой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР