Турция възстановява блокади през уикенда в повечето провинции и също

...
Турция възстановява блокади през уикенда в повечето провинции и също
Коментари Харесай

Турция връща ограниченията след рязък скок на коронавирус случаите

Турция възвръща блокади през уикенда в множеството провинции и също по този начин ще наложи ограничавания за мюсюлманския заветен месец Рамадан след внезапно нарастване на случаите на COVID-19, оповестява АП.

Вирусните инфекции в Турция са скочили по-малко от месец, откакто страната раздели своите 81 провинции на четири цветни категории и понижи рестриктивните мерки в някои провинции в границите на напъните за " следена нормализация ". Оттогава броят на доказаните ежедневни инфекции се е утроил съвсем до към 30 000 , което подхожда на рекордните числа, регистрирани през декември .

Страната регистрира и към 150 смъртни случая дневно, спрямо към 65 при започване на месеца .

В телевизионно послание след съвещанието на кабинета късно в понеделник президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че 58 от 81 провинции на Турция, в това число Истанбул и Анкара, в този момент са избрани като " червени " или " доста рискови " региони и ще бъдат подложени на блокади както събота, по този начин и неделя.

Нощният полицейски час през уикенда в страната ще продължи. Нощният комендантски час, който съществува в цялата страна, ще продължи, сподели той.
 Ердоган пита Китай за какво бави доставките на ваксини против COVID-19
Ердоган пита Китай за какво бави доставките на ваксини против COVID-19

Ердоган се срещна с китайския външен министър Уан И в Анкара в четвъртък

Само 17 провинции са били в категорията " червени " на 2 март , когато учебните заведения отчасти възобновиха образованието лице в лице, кафенетата и заведенията за хранене имаха право да работят с половин потенциал, а в няколко града бяха улеснени комендантските часове.

" Увеличаването на броя на случаите и пациентите , както и увеличението на броя на смъртните случаи , ни принуждава да преразгледаме съществуващите ограничения ", сподели Ердоган в послание към нацията. " Броят на нашите провинции, които са в алена категория, която съставлява категорията с доста висок риск, доближи 58 - представляващи 80% от популацията. "

" Ще би трябвало да създадем някои жертви през месеца Рамадан ", сподели той и добави, че на заведенията за хранене и кафенетата ще бъде позволено да сервират храна за у дома единствено през свещения месец, който стартира на 13 април в Турция.

Масовите събирания за ястия за Рамадан , извършени преди изгрев и след залез слънце, ще бъдат неразрешени .

Ердоган е подложен на мощна рецензия за провеждането на конгресите на ръководещата партия в препълнени спортни комплекси в цялата страна, макар новия скок на случаи на COVID-19. Той бе упрекнат в двойни стандарти за занемаряване на разпоредбите на държавното управление за обществено разграничаване . В едно такова събитие Ердоган се похвали с размера на тълпите.

В понеделник страната регистрира към 32 400 инфекции . Общият брой на случаите в страната от началото на огнището предходната година е над 3,2 милиона. Броят на жертвите на COVID-19 доближи повече от 31 000 .

Турция вкара програмата си за имунизация през януари. До момента са направени над 15 милиона имунизации . Около 6,7 милиона души са получили две дози.
 Турция с над 29 000 нови случая на ковид
Турция с над 29 000 нови случая на ковид

Над 8,23 милиона души са получили първите си дози ваксина, а над 6,48 милиона - вторите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР