Турция въвежда задължителни PCR тестове за влизащите в страната от

...
Турция въвежда задължителни PCR тестове за влизащите в страната от
Коментари Харесай

Опашки на българо-турската граница в последните часове за влизане без PCR тест

Турция вкарва наложителни PCR проби за влизащите в страната от 23.00 часа през днешния ден. Това е повода през последните дни на граничен пункт " Капитан Андреево " да се извиват опашки от пътуващи до Одрин.

Нашенци от цялата страна пътуват до Турция за шопинг, употребявайки последните часове за влизане в страната без теста. Купуват артикули за бита, облекла и медикаменти.

И през днешния ден пътуващите не са малко, сутринта на " Капитан Андреево " имаше стотици коли. Пикът е бил във вчерашния почивен ден.

" Вчерашният ден, който беше почивен ден от наша страна и първи работен ден от страна на турската страна. И пътникопотокът бе 18 000 пасажера с към 8000 транспортни средства ", сподели Емил Гочев, шеф на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Заради пандемията и рестриктивните мерки, въведени в Турция, няма пътуващи за отмора. Евтината лира обаче е повода доста семейства и търговци у нас да разчитат на търговията в Турция. От на следващия ден влизането там става единствено с негативен PCR тест.

Очакват се опашки и след 19.00 часа през днешния ден, когато в Турция затварят комерсиалните обекти. На пункта имат подготвеност да поемат нараствания трафик. За влизащите в Турция е наложителна 7-дневна карантина.

PСR пробата е наложителен и за директно преминаващите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР