Турция удари Twitter, Pinterest и Periscope със забрана за реклами,

...
Турция удари Twitter, Pinterest и Periscope със забрана за реклами,
Коментари Харесай

Турция удари Twitter и Pinterest със забрана за реклами

Турция удари Twitter, Pinterest и Periscope със възбрана за реклами , откакто не последваха Фейсбук и не назначиха локален представител, който да смъква известия със противоречиво наличие в , осведоми Агенция Франс Прес.

Защитници на свободата на словото предизвестяват, че законът е част от опит на турския президент Реджеп Ердоган за надзор над обществените мрежи и угнетяване на дисидентите.

Законодателството за обществените мрежи бе прокарано през предходната година. Мрежите с над 1 милион консуматори са задължени да назначат специфичен представител , който да извършва правосъдните разпоредби за унищожаване на наличие до 48 часа.
 Турция приготвя ограничения за блокиране на „ Фейсбук” и „ Туитър”
Турция приготвя ограничения за блокиране на „ Facebook ” и „ Туитър ”

Проектозаконодателството ще принуди обществените мрежи

Забраната за трите платформи влезе в действие от през днешния ден. Компаниите, които популяризират с тях, също ще бъдат санкционирани, написа в " Туитър " заместник-министърът на инфраструктурата на Турция Омер Фатих Саян.

Анкара е решена да направи каквото е належащо за отбрана правата и персоналните данни на нашия народ , добави той.

" Никога няма да позволим цифровият фашизъм и нарушаването на разпоредбите да господства в Турция ", закани се той.

Ако мрежите продължат да подценяват закона, Турция ще отреже достъпа им на 50% през април и 90% през май , което значи, че ще станат недостъпни.

Някои платформи, които не съблюдаваха първия краен период през ноември, в това число Фейсбук и Twitter, са санкционирани с милиони долари.

От Фейсбук оповестиха, че ще назначат локален представител, само че считат, че е значимо да сe обезпечи независимост на словото на потребителите.

Мрежата се причисли към YouTube, TikTok и Dailymotion, които извършиха нарежданията на турските управляващи, само че в това време ядоса деятели.

Руската VK отвори офис през ноември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР