Турция строи високоскоростна железопътна линия до границата с България, предаде

...
Турция строи високоскоростна железопътна линия до границата с България, предаде
Коментари Харесай

Турция строи високоскоростна ЖП линия до България

Турция строи високоскоростна железопътна линия до границата с България, съобщи Българска телеграфна агенция.

В момента интернационалният пътнически трен София – Истанбул е спрян, годно от началото на световната пандемия през март 2020 година Единствените интернационалните влакове, пътуващи от България в този момент са за Крайова и за Букурещ. Те пътуват всекидневно.

Близо половината от сектора сред Черкезкьой и Капъкуле към този момент приключена, заяви турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Железопътната линия се построява от Халкалъ, станция в рамките на градската железница на Истанбул, към Капъкуле, което се намира на границата с България край Капитан Адреево.

В момента тече усилена активност по осъществяването на плана за сектора Черкезкьой – Капъкуле с дължина 153 км. Той планува построяването на две жп линии с 53 подлеза, 59 надлеза, 16 моста, два тунела и 194 отвора и три виадукта. Към момента към този момент е построен близо половината от този сектор.

Когато целият план бъде приключен, времето, належащо да се стигне с трен от Халкалъ до Капъкуле, ще бъде понижено от 4 часа на час и половина. Товарните транспорти ще минават за два часа и половина, вместо за шест часа, както е сега.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР