Турция стартира регистрация за ваксинация на служителите в туризма. Програмата

...
Турция стартира регистрация за ваксинация на служителите в туризма. Програмата
Коментари Харесай

Турция стартира програма за приоритетна ваксинация на туристическия бранш

Турция започва регистрация за имунизация на чиновниците в туризма. Програмата е част от подготовката на страната да посрещне посетители от света за идния туристически сезон. В рамките на програмата ще бъдат имунизирани преди всичко чиновниците тук-там за настаняване, заведения за хранене, екскурзоводи, туристически организации.

Южната ни съседка е създала и платформа, в която туристическите обекти могат да записват своите чиновници за имунизация.

До момента в страната са приложени близо 11,03 милиона ваксини, от които 7,89 първи дози и 3,13 втори дози. Масовата акция за имунизация против COVID-19 там започва през януари.

Турция счита, че е подготвена да посрещне взрива на пътуванията, предстоящ след COVID-19. Страната чака да одобри два пъти повече туристи през 2021 година, по отношение на миналата година, съгласно информация на организация " Анадолу ".

Страната уголемява обсега на програмата си за безвреден туризъм, стартирала през юни предходната година и я прави наложителна за места за настаняване с 30 или повече стаи. До момента са сертифицирани над 8 000 такива.

До 15 април южната ни съседка ще изиксва негативни PCR проби от туристите, които влизат в Турция. След тази дата практиката ще бъде преразгледана.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР