Турция си запазва правото да предприеме нова операция срещу сирийските

...
Турция си запазва правото да предприеме нова операция срещу сирийските
Коментари Харесай

Ердоган: Турция си запазва правото да поднови действията си в Сирия

Турция си резервира правото да предприеме нова интервенция против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа, в случай че те не се изтеглят на 30 км от сирийската граница, съобщи турският президент Реджеп Ердоган, оповестява „ Ройтерс”.
Експерт: Ердоган може и да пусне бежанци към Европа Според него турският президент ще се опита да притисне Европа да заплати цената на интервенцията в Сирия
Според турския държавен глава кюрдските милиции Сили за отбрана на народа не са приключили своето евакуиране на минимум 30 км от турската граница в Североизточна Сирия, макар уверенията на Русия, че сирийските кюрдски въоръжени групи са напуснали зоната.

Анкара и Москва ще стартират от петък взаимни патрули в Сирия в линия от седем километра от границата. Представители на двете страни са разискали през днешния ден детайлите и организацията на патрулирането.

„ Преговорите сред военни делегации на Турция и Русия за организацията на патрулирането в Сирия приключиха. Беше реализирано единодушие по доста точки ", заяви турският външен министър.
Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия Москва и Анкара считат за належащо да се оказва помощ на сирийските бежанци да се върнат в родината си
Русия и Турция подписаха на 22 октомври меморандум за съгласие с 10 точки, който планува разполагане по сирийската страна на границата с Турция, отвън региона на турската интервенция „ Извор на мира ", на части на съветската военна полиция и сирийската гранична работа. Те трябваше да окажат подпомагане за евакуиране на кюрдските отряди на 30 километра от сирийско-турската граница до 18:00 ч. на 29 октомври.

От този миг нататък се плануват взаимни руско-турски патрули в дълбочина до 10 километра на запад и на изток от региона на турската интервенция, с изключение на в град Камишли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР