Турция ще запази присъствието си в районите извън границите си,

...
Турция ще запази присъствието си в районите извън границите си,
Коментари Харесай

Ердоган предупреди съседите, че турската армия няма да си тръгне оттам

Турция ще резервира наличието си в регионите отвън границите си, които е прочистила от терористи - стига да е належащо. Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган на фона на информацията, че 13 турски жители са били убити в пещера в Северен Ирак, покрай турската граница.

„ Ще останем в регионите, които сме създали безвредни в опит да избегнем сходни офанзиви (от терористите) “, сподели Ердоган на среща на Партията си за справедливостта и развиването в черноморския град Трабзон, съобщи „ Хюриет дейли нюз”.

Ердоган не загатна кои области засяга, само че съгласно турските медии има поради северните региони на Ирак и Сирия, в които турската войска сътвори безвредни зони. През последните години Турция организира няколко военни интервенции, ориентирани против терористите от „ Ислямска държава” и ПКК. Преди дни бе обявено, 13 турци са били открити в пещера в Ирак, като 12 от тях са били убити в главата. Турция упрекна ПКК за тези ужасяващи убийства.

Новината провокира ново напрежение сред Турция и Съединени американски щати. Ердоган упрекна Съединени американски щати в поддръжка за терористите от Кюрдската работническа партия, екзекутирали 13 турски жители в Северен Ирак. Турският водач сподели, че кръвта на почтените хора, екзекутирани в Северен Ирак, стои по ръцете на всички защитаващи, подкрепящи и отнасящи се благосклонно към терористите от ПКК. „ Ако желаете да продължим нашето съюзничество в световен проект и в НАТО, би трябвало да престанете да заставате на страната на терористите”, съобщи Ердоган. Той уточни, че това не е първият случай на изтребване на цивилни от ПКК и прикани американския президент Джо Байдън добре да се запознае с терористичната формация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР