Турция ще продължи дискусиите за удължаване на сделката, която позволява

...
Турция ще продължи дискусиите за удължаване на сделката, която позволява
Коментари Харесай

Хулуси Акар: Турция иска удължаване на сделката за зърно със 120 дни

Турция ще продължи полемиките за удължение на договорката, която разрешава доставки на зърно от черноморските пристанища на Украйна, със 120 вместо с 60 дни. Това разгласи министърът на защитата на югозападната ни съседка Хулуси Акар, оповестява.

" Започнахме договаряния в сходство с първичния вид на договорката. Продължаването й е значимо. Ще продължим контактите си във връзка с нейното удължение за 120 дни вместо за два месеца “, се споделя в изказване на Акар, публикувано от воденото от него министерство.

Страните по договорката ще оценят и ще вземат решение за по-нататъшно удължение на съглашението, сподели още Акар и добави, че Анкара се надява на позитивен резултат.

Откакто Русия и Украйна подписаха подкрепената от Организация на обединените нации Черноморска самодейност за зърно в Турция на 22 юли, милиони тонове зърно и други хранителни артикули бяха изнесени от украинските пристанища, което спомогна за намаление на международните цени на храните от рекордно високи равнища.

На фона на продължаващите договаряния, Русия предложи договорката да бъде възобновена за 60 дни, половината от периода на предходното възобновяване, само че Украйна го отхвърли.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР