Турция ще продължи дискусиите за удължаване на сделка, която позволява

...
Турция ще продължи дискусиите за удължаване на сделка, която позволява
Коментари Харесай

Турция иска да удължи зърнената сделка със 120 дни

Турция ще продължи полемиките за удължение на договорка, която разрешава експорт на зърно от черноморските пристанища в Украйна, със 120 дни, вместо с 60 дни, съобщи турският министър на защитата Хулуси Акар /на снимката/ в сряда, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

„ Започнахме договаряния в сходство с първичния вид на договорката. Удължаването на договорката е значимо. Ще продължим контакта си за удължаването със 120 дни, вместо с два месеца “, споделя Акар в изказване на турското министерство на защитата. Страните по договорката ще оценят и ще вземат решение за по-нататъшно удължение на съглашението, споделя още Акар, добавяйки, че Анкара се надява на положителен резултат. 

Черноморската зърнена самодейност, осъществена с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли предходната година, дава опция за експорт на зърно от три украински пристанища. Тя беше удължена през ноември и е в действие до 18 март, в случай че не бъде контрактувано ново удължение. Милиони тонове зърно и други хранителни артикули бяха изнесени от украинските пристанища, подпомагащи по този метод свалянето на цените на храните, които доближиха рекордно високи равнища в световен аспект. Докато договарянията не престават, Русия предложи удължение на договорката с още 60 дни, половината от периода, с който беше удължена преди, само че Украйна отхвърли предлагането.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР